Σε συμμετοχή στη μαθητική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 7 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ στον Πεζόδρομο της Κοράη, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίσης, καλούν συνελεύσεις τμημάτων, 5μελών και 15μελών μαθητών του Νομού Χανίων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους με τις διεκδικήσεις τους:

“Μετά από κινητοποίηση που πραγματοποίησαν μαθητές της Α Λυκείου και Β Λυκείου του ΓΕΛ Βάμου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/10 οι μαθητές κατάφεραν και κέρδισαν δωρεάν τα βιβλία των Αγγλικών και δεύτερη καθαρίστρια. Επίσης μετά τον συντονισμένο αγώνα μαθητών-γονιών και καθηγητών στα ΕΠΑΛ Βρυσών και Κισσάμου καταφέραμε και αναγκάσαμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τους απαράδεκτους σχεδιασμούς της για  κατάργηση  τμημάτων ειδικοτήτων στα συγκεκριμένα ΕΠΑΛ.

Εμείς δεν σταματάμε εδώ!Συνεχίζουμε! Για να εκπληρωθούν και τα υπόλοιπα αιτήματά μας για την ζωή και το σχολείο που μας αξίζει!

Αυτή την στιγμή οι γονείς μας οι γονείς μας πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, χαράτσια και ένα σορό λεφτά σε φόρους,χαράτσια,ΕΝΦΙΑ και άλλα τόσα για την μόρφωσή μας. Παρόλ αυτά το κράτος και η Κυβέρνηση ενώ μιλούν συνεχώς για δημόσια και δωρεάν Παιδεία μειώνουν συνεχώς την χρηματοδότηση για αυτήν. Λέμε όχι στο Νέο Λύκειο και στην τράπεζα θεμάτων. Λέμε όχι στο νέο σύστημα που ετοιμάζουν:

•    που δεν θα έχουμε όλοι οι μαθητές το δικαίωμα να πάμε στο Λύκειο. Το ποιοι θα μπορούμε να συνεχίσουμε θα αποφασίζεται από διάφορα κριτήρια, ένα από αυτά θα είναι και οι εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων στην τελευταία τάξη του γυμνασίου (που θα γίνει 4ετές). 

•    Που για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα μετράνε οι βαθμοί όλων των τάξεων του Λυκείου με   επαναφορά της τράπεζας θεμάτων.
  
Ενώνουμε την φωνή μας σε όλη την Ελλάδα ώστε να παλέψουμε για ένα σχολείο που:

Θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις,ένα σχολείο χωρίς εμπόδια για τους μαθητές.

Θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία,σκόρπιες γνώσεις και αυτές με το σταγονόμετρο.

Στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια.
Που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει,που δεν θα μας κοιτάζει στην τσέπη των γονιών μας. Για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ :ένα σχολείο που μας κοιτά ακόμα περισσότερο στην τσέπη,με πολλά εμπόδια από πολύ νωρίτερα,ένα σχοελίο ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο. Πάρτε το πίσω!

Διεκδικούμε:

•    Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές ,νέα κτήρια και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. 

•    Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. 

•    Να γίνει τώρα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία. 

•    Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές ανά τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα. 

•    Δωρεάν-ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.

•    Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.

Καλούμε όλους τους μαθητές των Χανίων σε κοινή κινητοποίηση στις 7 Νοέμβρη,που είναι ημέρα πανελλαδικού μαθητικού ξεσηκωμού,στον Πεζόδρομο της Κοραή 11 η ώρα. Επίσης καλούμε τους συλλόγους γονέων,τους συλλόγους διδασκόντων,τους αγροτικούς συλλόγους και τα σωματεία των εργαζομένων να στηρίξουν την κινητοποίηση και τα δίκαια αιτήματά μας.

7 Νοέμβρη Πανελλαδικός μαθητικός ξεσηκωμός
Μαθητική πορεία στα Χανιά 11:00 π.μ Πεζόδρομος Κοράη

Συνελεύσεις τμημάτων,5μελών και 15μελών μαθητών του Νομού Χανίων”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook