Στα πλαίσια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, υπενθυμίζουμε ότι η υπηρεσία μας, σε συνεργασία με ιατρούς της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Ηρακλείου, προγραμμάτισε μηνιαίες επισκέψεις ειδικευμένων ιατρών στα Κέντρα Υγείας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού των περιοχών ευθύνης του εκάστοτε Κέντρου Υγείας.

Οι επισκέψεις των ιατρών έχουν ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο 2016 και θα συνεχίσουν περιοδικά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι ειδικότητες των ιατρών – Πνευμονολόγος, Ορθοπεδικός και Καρδιολόγος - που ξεκίνησαν από το Σεπτέμβριο 2016, συνεχίζουν για το μήνα Νοέμβριο και τα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Τζερμιάδου ως εξής:

04/11/2016 - ΚΥ Αρκαλοχωρίου:

Σαριδάκης Εμμανουήλ/Διευθυντής ΕΣΥ Ορθοπεδικός, ΜΥ-ΠΕΔΥ Ηρακλείου,

Συγγελάκη Καλλιόπη/Διευθύντρια ΕΣΥ Πνευμονολόγος, ΜΥ-ΠΕΔΥ Ηρακλείου,

Αραβογλιάδης Παναγιώτης/Καρδιολόγος, ΜΥ-ΠΕΔΥ Ηρακλείου

18/11/2016/2016 - ΚΥ Τζερμιάδων:

Αντωνακόπουλος Νικόλαος/Διευθυντής ΕΣΥ, Ορθοπεδικός, ΜΥ-ΠΕΔΥ Ηρακλείου,

Μαματζάκης Παναγιώτης/Διευθυντής ΕΣΥ Πνευμονολόγος, Αναπλ. Υπεύθυνος ΜΥ-ΠΕΔΥ Ηρακλείου

Αραβογλιάδης Παναγιώτης/Καρδιολόγος, ΜΥ-ΠΕΔΥ Ηρακλείου

Σημειώνουμε ότι οι ειδικευμένοι ιατροί που θα επισκέπτονται τα Κέντρα Υγείας, θα εξετάζουν τους ασθενείς κατόπιν παραπομπής από τους Γενικούς Ιατρούς του εκάστοτε Κέντρου Υγείας. Τονίζουμε ότι οι Γενικοί Ιατροί οι οποίοι και θα έχουν την ευθύνη των παραπομπών προς τις συγκεκριμένες ειδικότητες, θα πρέπει να τηρούν λίστα των προγραμματισμένων ραντεβού σύμφωνα με τις παραπομπές τους, και θα ενημερώνουν ανάλογα τους επισκέπτες ιατρούς για τα προγραμματισμένα ραντεβού. Είναι ευνόητο ότι ο αριθμός των παραπομπών, σύμφωνα με τον οποίο θα τηρείται ανά Κέντρο Υγείας η λίστα των προγραμματισμένων ραντεβού ανά ειδικότητα, θα πρέπει να είναι λογικός και υλοποιήσιμος. Ώρα έναρξης ραντεβού 9:00 π.μ. 

Ακόμα η υπηρεσία μας, σε συνεργασία με Ιατρούς των Κέντρων Υγείας, προγραμμάτισε μηνιαίες επισκέψεις ειδικευμένων Ιατρών Γενικής Ιατρικής στη ΜΥ-ΠΕΔΥ Ρεθύμνου, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής κάλυψης του Ν. Ρεθύμνου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το μήνα Οκτώβριο και συνεχίζει με επισκέψεις των ιατρών για το μήνα Νοέμβριο 2016 ως εξής:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΑΤΡΟΥ

ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

2/11/2016

ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΚΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

3/11/2016

ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΚΥ ΣΠΗΛΙΟΥ

9/11/2016

ΚΛΑΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

10/11/2016

ΚΑΛΟΓΡΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΥ ΣΠΗΛΙΟΥ

15/11/2016

ΓΟΥΓΩΠΟΥΛΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΑ

ΚΥ ΣΠΗΛΙΟΥ

16/11/2016

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΧΡΥΣΗ

ΚΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

22/11/2016

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΚΥ ΣΠΗΛΙΟΥ

23/11/2016

ΤΙΒΕΡΙΟΣ ΣΟΝΕΑ

ΚΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

28/11/2016

ΣΙΒΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΚΥ ΣΠΗΛΙΟΥ

30/11/2016

ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΥ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

Σε περίπτωση εφημερίας του Γενικού Ιατρού την προηγούμενη μέρα ώρα έναρξης θα είναι 9:30 π.μ., ενώ σε περίπτωση εφημερίας του Γενικού Ιατρού την ημέρα της  επίσκεψης ώρα λήξης θα είναι 13:30 μ.μ.

Ο εξοπλισμός των ιατρείων με εργαλεία και αναλώσιμα αποτελεί μέριμνα της ΜΥ-ΠΕΔΥ Ρεθύμνου.