Με συνθήματα και υψώνοντας πανό που έγραφε “Ανεπιθύμητος ο Φίλης καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα” υποδέχτηκε ομάδα εκπαιδευτικών και φοιτητών τον  Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, εντός της αίθουσας του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιείται το Συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών φώναξε συνθήματα για την παιδεία αλλά και για τις μνημονιακές πολιτικές κατά την έναρξη του συνεδρίου

 

Νωρίτερα, έξω από το ξενοδοχείο εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Χανίων και φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης είχαν συγκεντρωθεί με πανό για να διαμαρτυρηθούν στον Υπουργό για το αδιέξοδο που έχει επέλθει στην παιδεία και να απαιτήσουν λύσεις.

 
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Ένωση Γονέων Χανίων:

“Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της παραπαιδείας και να υπάρξει ένας εθνικός σχεδιασμός που θα ξεκινά από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν αγωνιζόμαστε κάνουμε προτάσεις αφού πρώτα καταγράψουμε τα προβλήματα στον χώρο της παιδείας και αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε. Έχουμε ήδη καταθέσεις προτάσεις τόσο σε επίπεδο εθνικού διαλόγου όσο και στην κοινωνία.” τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη.

Κατα την σημερινη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Η ΔΑΚΕ Α/θμιας Εκπ/σης Χανιων, κατέθεσε στον Υπουργό υπόμνημα, το οποίο αναφέρεται στα προβλήματα της εκπαιδευσης! Ο κ. Φίλης το παρέλαβε και υποσχέθηκε να το μελετήσει!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook