Στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας απέναντι στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, χθες στο ΠΑΓΝΗ συμμετείχε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην πίεση που ασκήθηκε στον κ. Ξανθό από όλους τους διαμαρτυρόμενους χθες στην πύλη εισόδου του νοσοκομείου.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, μετά και τη χθεσινή διαμαρτυρία, καλεί τους συνταξιούχους σε μεγαλύτερες και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης:

“Με καλά οργανωμένη αγωνιστική κινητοποίηση τα Σωματεία των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, των οικοδόμων, των συνταξιούχων του ΙΚΑ και ΟΑΕΕ καθώς και οι εκπρόσωποι του αγροτικού συλλόγου Αρχανών-Αστερουσίων υποδέχτηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 4/11/2016 στην πύλη εισόδου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου το Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό. Κατά την άφιξη του Υπουργού οι σωματειακές οργανώσεις ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του Υπουργού Υγείας στην πύλη εισόδου αναγκάζοντάς τον να συνεχίσει πεζός.

Μπροστά του οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ έκαψαν τις επιστολές – κοροϊδία του Υπουργού Εργασίας που έστειλε στους συνταξιούχους σχετικά με το νέο και «πιο δίκαιο» τρόπο υπολογισμού των συντάξεών τους και τις προβλέψεις για τις μελλοντικές αυξήσεις!!!  Ο εκπρόσωπος του Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ του παρέδωσε το πλαίσιο των διεκδικήσεων του Σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ. Η αγωνιστική κινητοποίηση της 4/11/2016 στο ΠΑΓΝΗ αναδεικνύει το θετικό αποτέλεσμα των συλλογικών αποφάσεων των συνεργαζόμενων Σωματείων, την κατανόηση του ενιαίου στόχου της πάλης που δεν είναι τίποτε άλλο από την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών κυβερνητικών πολιτικών και των αλληλοσυνδεόμενων μεταξύ τους απαιτήσεων και διεκδικήσεων.  

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους του Ηρακλείου να οργανωθούν και να συμμετέχουν στις αγωνιστικές απαιτήσεις των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων της χώρας για την επιστροφή όλων των απωλειών του εργαζόμενου λαού και των συνταξιούχων. Κανένας μόνος του. Οργανωμένοι, όλοι μαζί με μαχητικότητα στους δρόμους για την ανατροπή της αστικής δημοκρατίας και τις εξουσίας των μονοπωλίων. ‘Η αυτοί ή εμείς !”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook