Με πλακάτ και συνθήματα βγήκαν στους δρόμους οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των συντάξεών, των κοινωνικών παροχών, αλλά και την αύξηση των φορολογικών βαρών.

Οι Ρεθεμνιώτες συνταξιούχοι, αφού συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στις 11 το πρωί, της περασμένης Πέμπτης, κρατώντας  πλακάτ με συνθήματα, ξεκίνησαν την πορεία τους και περνώντας από την παλιά πόλη κατέληξαν στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στη Σοχώρα, όπου συντονιζόμενοι με τους συνταξιούχους όλης της χώρας, έκαψαν συμβολικά τις ενημερωτικές επιστολές που τους είχε αποστείλει ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Οι ίδιοι μάλιστα, μίλησαν για παραπλανητικές και απαράδεκτες επιστολές οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου κ. Λευτέρης Κοτσαρίδης, μετά το συμβολικό κάψιμο τόνισε: «Σήμερα καταστρέψαμε τις απαράδεκτες και παραπλανητικές επιστολές του υπουργού εργασίας» και πρόσθεσε: «Αυτά που έγραφαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμείς άλλα παίρνουμε και άλλα αναφέρονται στην επιστολή Κατρούγκαλου ότι παίρνουμε. Για παράδειγμα σε συνάδελφο, ενώ της έκοψαν 1000 ευρώ, αναφέρεται ότι της έκοψαν 0,60 λεπτά». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το μόνο που μας απέμεινε είναι ο δρόμος του αγώνα. Δεν μπορούν να μας πάρουν τη ζωή μας με τις περικοπές και τους φόρους που μας βάζουν. Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τα φάρμακά μας. Γι αυτό αγωνιζόμαστε, για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης θα πράξουμε ανάλογα».

Το μέλος της Διοίκησης των Συνταξιούχων του ΙΚΑ, κ. Αντώνης Ουρανός υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Συμμετέχουμε  στην πανελλαδική κινητοποίηση για να γίνει κατανοητό, ότι οι συνταξιούχοι απορρίπτουν ολόκληρη την πορεία των περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και αντιστρατεύονται τα νέα μέτρα που έχουν να κάνουν με τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις. Ιδιαίτερα, στη βάση, του ότι ετοιμάζουν εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας σε επίπεδα κάτω των 500 ευρώ, ώστε οι επόμενοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να πάρουν σύνταξη πάνω από 400 ευρώ και να μπουν σε μια πορεία παραπέρα περιορισμού, κατάργησης, συρρίκνωσης επικουρικών και κυρίων συντάξεων».

Ο κ. Ουρανός κατέληξε: «Εκείνο που πρέπει να λέμε είναι ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα και οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι πρέπει να πάρουν αυτή την υπόθεση στα χέρια τους. Αυτή η οικονομία είναι σε ταξική έχθρα απέναντι στους εργαζόμενους».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών Συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Ρεθύμνης

κ. Γιώργος Αρχοντάκης, μιλώντας για την επιστολή Κατρούγκαλου, ανέφερε ότι ο υπουργός εργασίας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» Και εξήγησε: «Στην επιστολή του, παρουσιάζει ότι δεν μειώθηκε ο βασικός μισθός, όπως ήταν η αρχική εξαγγελία. Κι ενώ πράγματι ο βασικός μισθός δεν έχει μειωθεί, δεν αναφέρει πουθενά τις κρατήσεις, τους φόρους και τις μειώσεις για την υγειονομική περίθαλψη. Αποτέλεσμα είναι, αφού δεν αναφέρει τις μειώσεις και τις περικοπές  και κρατάει μόνο το βασικό μισθό, να φαίνεται ότι δεν υπάρχει μείωση».

Ο κ. Αρχοντάκης, υπογράμμισε: «κάνοντας αλχημείες προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν έχουμε υποστεί μειώσεις», και κλείνοντας πρόσθεσε: «Αν ρίξετε μια ματιά στις επιστολές θα δείτε ότι φαίνεται να υπάρχουν μειώσεις μικρότερες του ενός ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα οι μειώσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες. Δεν έχει σημασία πόσος είναι ο βασικός μισθός, αλλά πόσα χρήματα τελικά καταλήγουν στα χέρια μας».

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook