Απογευματινές ώρες χθες, εντοπίσθηκαν από αεροσκάφος Ισλανδικής Ακτοφυλακής που επιχειρεί στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης (POSΕIDON) για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα,  στη θαλάσσια περιοχή Κυθήρων, σε συνεργασία με τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, δύο ιστιοφόρα σκάφη, [το ένα αγνώστων στοιχείων, μήκους 21 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων και το έτερο με όνομα «ΡΙΑ», μήκους 21 μέτρων και πλάτους 4,20 μέτρων], ως ύποπτα μεταφοράς σημαντικού αριθμού παράνομων μεταναστών.

Τα ανωτέρω ιστιοφόρα συνοδεία περιπολικών σκαφών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ οδηγήθηκαν στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, όπου κατέπλευσαν ασφαλώς βραδινές και πρώτες  μεταμεσονύχτιες  ώρες της 29 Ιουλίου 2011.  

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι στο πρώτο εξ’ αυτών επέβαιναν 124 παράνομοι αλλοδαποί, εκ των οποίων 25 γυναίκες και 48 ανήλικα παιδιά (κατά δήλωσή τους υπήκοοι Αφγανιστάν, Ιράκ και Συρίας).

Στο δεύτερο εξ’ αυτών διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν 14 παράνομοι αλλοδαποί, εκ των οποίων 04 γυναίκες – μία σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, 02 ανήλικα παιδιά και ένα βρέφος, (κάτοχοι διαβατηρίων Ιράκ, Συρίας και Τουρκίας). Για προληπτικούς λόγους, η έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών, όπου παρέμεινε όλη τη νύχτα και μετά από έλεγχο εξήλθε.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, υπό την εποπτεία της Αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, είναι σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό των διακινητών, την εξακρίβωση της πραγματικής εθνικότητας των παράνομων αλλοδαπών και της τυχόν διασύνδεσης των δύο ιστιοφόρων στη διακίνηση των παράνομων αλλοδαπών. Το πρώτο από τα δύο ιστιοφόρα έχει κατασχεθεί και κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αξιοποίησή του για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook