Επιστολές διαμαρτυρίας αποστέλλει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης προς την ηγεσία του ΟΤΕ και το Υπουργείο Οικονομικών εξαιτίας των κυβερνητικών σχεδίων να κλείσουν τα υποκαταστήματα Ιεράπετρας του ΟΤΕ και της ΔΟΥ, με σκόπο να μεταφερθούν στον Αγιο Νικόλαο.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρει προς τον Πρόεδρο του ΟΤΕ:

\”Κε Πρόεδρε,

Από ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Διοίκησης του ΟΤΕ για κλείσιμο του καταστήματος ΟΤΕ Ιεράπετρας. Αν έχει βάση η πληροφορία αυτή, εκτός από τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους εργαζόμενους, είναι προφανές ότι θα υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες σας και δεν θα εξυπηρετούνται επαρκώς οι δημότες μας.

Όπως γνωρίζετε, η Ιεράπετρα είναι η μεγαλύτερη πόλη του Νομού Λασιθίου, κέντρο μιας αναπτυσσόμενης και δυναμικής περιοχής στο γεωργικό τομέα και στον τουρισμό. Ακόμη είναι οικονομικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή στη νοτιοανατολική Κρήτη. Η παροχή μέχρι σήμερα καινοτόμων υπηρεσιών από τον ΟΤΕ συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής μας, πιστεύουμε με αντίστοιχη ωφέλεια της εταιρείας σας. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι το κλείσιμο του καταστήματος ΟΤΕ Ιεράπετρας είναι μια λανθασμένη ενέργεια που θα αποβεί και εις βάρος του ΟΤΕ.

Παρακαλούμε λοιπόν να επανεξετάσετε τυχόν απόφαση που έχει ληφθεί για όλους τους παραπάνω λόγους.\”

Προς τον Υπουργό Οικονομικών Κο Βενιζέλο, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρει:

\” Κε Υπουργέ,

Αφού σας συγχαρούμε για την ανάληψη των δύσκολων καθηκόντων σας και σας εκφράσουμε την πεποίθησή μας ότι έχετε όλες τις προϋποθέσεις, για να αντεπεξέλθετε με επιτυχία στο εμπεδόμοχθο έργο που αναλάβατε , θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας μεταφέρουμε τη δυσφορία των συνδημοτών μας , για την απόφασή σας να παύσει να λειτουργεί η Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας.

Η Ιεράπετρα, την οποία έχετε επισκεφθεί στο παρελθόν, είναι η μεγαλύτερη πόλη του Νομού Λασιθίου , ο πληθυσμός της οποίας , σύμφωνα με την τελευταία απογραφή , ανέρχεται σε 28.270 κατοίκους. Αντίστοιχα, η πόλη του Αγίου Νικολάου, πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου, έχει 26.430 κατοίκους.

Η Ιεράπετρα είναι ο τέταρτος πληθυσμιακά Δήμος της Κρήτης, τόπος σημαντικής οικονομικής δραστηριότητας, σ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στον τομέα της παραγωγής πρωϊμων, εξαγώγιμων κηπευτικών, αλλά και του τουρισμού.

Οι Δημότες μας , λοιπόν, αδυνατούν και να κατανοήσουν την αιτιολογία μιας απόφασης, η οποία προδήλως αγνοεί την πραγματικότητα του Ν. Λασιθίου και την ιδιαιτερότητά του σε ό,τι αφορά τα πληθυσμιακά μεγέθη των πόλεων .

Ευελπιστούμε , λοιπόν, ότι θα επανεξετάσετε την εσφαλμένη αυτή απόφασή σας, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά δεδομένα του Νομού Λασιθίου και την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία, την οποία θα υφίστανται οι Δημότες μας , που ευλόγως διαμαρτύρονται , εάν δεν ανακαλέσετε τη σχετική άδικη απόφασή σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook