«Η Νομοθεσία θα εφαρμοστεί, γιατί επιτέλους αυτόν τον θησαυρό, που λέγεται Ενετικό Λιμάνι Χανίων, πρέπει να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

Το μήνυμα αυτό έστειλε σήμερα Παρασκευή το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής για παράνομες κατασκευές και κατάληψη της χερσαίας λιμενικής ζώνης, λόγω τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων και σκιάστρων εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης.

Το πρωί οι συναρμόδιες Υπηρεσίες, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο Χανίων, 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική Αστυνομία προχώρησαν στην εκτέλεση του πρωτοκόλλου, το οποίο εκδόθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, έπειτα από σχετικό έγγραφο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σκουλάκης τόνισε χαρακτηριστικά

«ένας Δήμαρχος δεν νιώθει καλά, όταν συμμετέχει σε τέτοια διαδικασία, όμως συνειδητά βρίσκομαι εδώ μετά την απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου για διοικητική αποβολή των συγκεκριμένων αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται εκτός της νόμιμης γραμμής, που έχει οριστεί».

Ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή θα δείξει αποφασιστικότητα, με τη συγκεκριμένη διαδικασία να επαναλαμβάνεται, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

 «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να “λαβώσει” το Ενετικό Λιμάνι και την Παλιά Πόλη των Χανίων. Καθήκον και αποστολή μου είναι να διαφυλάξω τον θησαυρό μας, που λέγεται Παλιό Λιμάνι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σκουλάκης.

Σημειώνεται ότι «στο στόχαστρο» των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, που συντονίζονται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, βρίσκονται η παράνομη άγρα πελατών, η παράνομη κατάληψη της χερσαίας λιμενικής ζώνης και οι παράνομες κατασκευές, καθώς και η υπερτιμολόγηση για προσφορά αγαθών και υπηρεσιών.