Η διαβεβαίωση πως είναι εξασφαλισμένη η τέταρτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας (ΚΤΕ) οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, την Τρίτη.

Διατυπώθηκε δε ακόμη μια φορά με ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ελλάδα δεν συζητά αναδιάρθρωση του χρέους της.

Για το σχέδιο που θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους της τρόικας και αφορά το χρονικό διάστημα 2012-2014, αναφέρθηκε ότι αυτό θα ρίχνει το βάρος στην ανάπτυξη και δεν θα αφορά μισθούς και ΦΠΑ.

Για τις συζητήσεις που γίνονται στην Ευρώπη αναφέρθηκε ότι στο τραπέζι έχουν πέσει πολλά θέματα, τα οποία όμως αποτελούν ιδέες.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους προβληματισμούς που διατυπώθηκαν από βουλευτές για το αν η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους του 2012-14, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι θα επιτευχθούν, όπως έχουν επιτευχθεί και αυτοί που έχουν τεθεί ως τώρα.

Νέα επώδυνα μέτρα βλέπει η Αντιπολίτευση

Πάντως η Αντιπολίτευση δεν πείθεται και προβλέπει νέα επώδυνα μέτρα, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τη χώρα σαν εταιρεία σε εκκαθάριση και πρώτο μέλημά της είναι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι πιστωτές.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας δηλωσε: «Κάθε μέρα, νέα επώδυνα μέτρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περίοδο 2012 – 2014. Μέτρα τα οποία θα βυθίσουν την πραγματική οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση και θα γονατίσουν την ελληνική κοινωνία».

«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το Δεκέμβριο, έχει προτείνει σειρά πρόσθετων μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι η περικοπή των κοινωνικών δαπανών, η αύξηση της έμμεσης φορολογίας (φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ), η αύξηση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, το πάγωμα των ονομαστικών συντάξεων. Μέτρα που δεν αντέχει, ούτε η ελληνική οικονομία, ούτε η κοινωνία» καταλήγει ο κ. Σταΐκούρας.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε έκανε την εξής δήλωση: «Οι προτάσεις της τρόϊκας, προϊόντος του χρόνου, θα γίνονται πιο σκληρές και πιο βάναυσες. Το θέμα είναι: Μπορούμε να τις αποκρούσουμε;… Μπορούμε να διώξουμε την τρόϊκα;… Μπορούμε να βρούμε από άλλες πήγες τα λεφτά που μας λείπουν;… Όποιος έχει πρόταση να την καταθέσει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook