Το Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία το Κύπελλο Φιλίας Λευκωσίας, στο οποίο συμμετείχε και η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων.

Η ΑΛΞ Χανίων συμμετείχε με τρεις αθλήτριες και δύο αθλητές, ενώ την αποστολή συνόδευσαν ο Πρόεδρος της ΑΛΞΧ και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο. Ξιφασκίας Ιπποκράτης Μανουδάκης και ο Έφορος της Λέσχης Λεωνίδας Χατζηδάκης.

Η ενημέρωση της ΑΛΞ Χανίων για τη διοργάνωση:

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το αδελφό Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας διοργάνωσε με επιτυχία τους διεθνείς ανοιχτούς αγώνες Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών  -Γυναικών  «Κύπελλο Φιλίας Λευκωσίας – Nicosia Friendship Cup». Οι αγώνες διεξήχθησαν το Σάββατο 22/10/2016 στο πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης», υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Διεξήχθησαν ατομικοί αγώνες Ανδρών και Γυναικών το πρωί ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το ομαδικό αγώνισμα με μικτές Ομάδες Ανδρών & Γυναικών αλλά και μικτές Ομάδες σωματείων – Χωρών, επιβεβαιώνοντας την ονομασία των αγώνων «Κύπελλο Φιλίας» με τη συμμετοχή όλων των Αθλητών – Αθλητριών . Συνολικά στους αγώνες συμμετείχαν 40 αθλητές και αθλήτριες, οχτώ διαφορετικών εθνικοτήτων, από έξι σωματεία της Κυπριακής, της Ελληνικής και της Βρετανικής Ξιφασκίας. Στους ομαδικούς αγώνες συμμετείχαν συνολικά 11 ομάδες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ατομικοί Αγώνες Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών

1ος – Γιώργος Ιωάννου (Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας, CYP)
2ος – Νικόλας Αντωνίου (Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας, CYP)
3ος – Mark Richardson (Wimbledon, GBR)
3ος – Αλέξανδρος Ταλιώτης (Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας, CYP)

Ατομικοί Αγώνες Ξίφους Μονομαχίας Γυναικών

1η – EvaAman (Κοσμόπολις, RUS)
2η – Νατάσα Έλληνα (Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας, CYP)
3η – Θεοδώρα Αλεξάνδρου (Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας, CYP)
3η – Zalina Berkaeva (Κοσμόπολις, RUS)

Μικτοί Ομαδικοί Αγώνες Ξιφους Μονομαχίας

1η – Nicosia (Ιωάννου, Αντωνίου, Ταλιώτης)
2η – Crete-UK (Richardson, Κωνσταντινόπουλος, Μανουδάκης)
3η – Cosmopolis (Berkaeva, E. Aman, Παπαπαναγίδης)

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε με τρεις αθλήτριες, τη Μαρία Μπακατσάκη, την Ιωάννα Κυνηγάκη και τη Σοφία Χαλαζιά και δύο αθλητές, τον Στέλιο Μανουδάκη και τον Προπονητή της Λέσχης και παλιό Αθλητή Μιχάλη Κωνσταντινόπουλο. Την αποστολή συνόδευσαν ο Πρόεδρος της Α.Λ.Ξ.Χ.  και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο. Ξιφασκίας Ιπποκράτης Μανουδάκης και ο Έφορος της Λέσχης Λεωνίδας Χατζηδάκης.

Στους Άνδρες ο Κωνσταντινόπουλος έφτασε μια ανάσα από τα μετάλλια,  μπαίνοντας στην οκτάδα και χάνοντας για ένα πόντο την είσοδο στην τετράδα και τα μετάλλια από το Mark Richardson φτάνοντας τελικά στην 6η θέση. Ο Μανουδάκης πέρασε την προκριματική φάση, μπήκε στη δεκαεξάδα και έχασε τη θέση για την οκτάδα καταλαμβάνοντας τελικά τη δέκατη τρίτη θέση. Στις Γυναίκες η Μπακατσάκη βγήκε έκτη χάνοντας τη θέση στα μετάλλια από την Έλληνα, η Χαλαζιά έφτασε στην έβδομη θέση χάνοντας τη θέση στην τετράδα από την Berkaeva. H Κυνηγάκη δεν  κατάφερε να περάσει την προκριματική φάση και κατέλαβε τη δέκατη τέταρτη θέση.

Το απόγευμα στο Ομαδικό συμμετείχαν έντεκα μικτές ομάδες Ανδρών – Γυναικών και Σωματείων – Χωρών που έπαιξαν μεταξύ τους και όπου συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι αθλητές του Ατομικού. Η Α.Λ.Ξ. Χανίων συμμετείχε με τη Γυναικεία Ομάδα Μπακατσάκη, Χαλαζιά Κυνηγάκη και τη μεικτή, με Βρεττανική συμμετοχή, Κωνσταντινόπυλος, Μανουδάκης, Robertson.  Οι Γυναίκες νίκησαν στον πρώτο αγώνα την ομάδα Cosmopolis 3  με 45 – 27 και έχασαν στο δεύτερο από την Nicosia 4 me 45 – 19 φτάνοντας στην έκτη θέση. Η μεικτή ομάδα Crete – GBr με την πετυχημένη μεταγραφή του Richardson, κέρδισε τους Golfers με 45 -37, την Cosmopolis 1 με 45 – 37 και αντιμετώπισε τη Nicosia 4 στον τελικό χάνοντας με 45 – 30 και κατακτώντας επάξια τοη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Στη μικρή τελετή Φιλίας  μεταξύ του Αδελφού Σωματείου Ξιφασκίας Λευκωσίας και της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων,  ο κ. Μανουδάκης  συνεχάρη το Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας για την άρτια διοργάνωση των αγώνων και το υψηλό αθλητικό επίπεδο  δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξη των προσπαθειών του Σωματείου Ξιφασκίας Λευκωσίας για την ανάπτυξη της ξιφασκίας στην Κύπρο. Εξέφρασε επίσης τις θερμές ευχαριστίες Αθλητών Συνοδών και Διοίκησης προς τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξιφασκίας Λευκωσίας κο Βεϊζό Τσάε αλλά και όλους όσους συνέβαλαν έμπρακτα  για την άρτια και υψηλού επιπέδου διοργάνωση για την ευγενική και εγκάρδια φιλοξενία.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook