“Οι μαθητές όλης της χώρας μας φοράνε τα γυαλιά για άλλη μια φορά. Απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία διαλύει μέρα με τη μέρα τα σχολεία και τη δημόσια παιδεία στο σύνολο της, στέκονται μαχητικά, συγκροτούν τα αιτήματα τους συλλογικά και απαντούν με μαθητικό ξεσηκωμό. Διεκδικούν επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις καθηγητών, αξιοπρεπείς υποδομές, ενισχυτική διδασκαλία, δωρεάν παροχές όπως σίτιση και μεταφορά, να μη στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες και ανθρώπινο εισαγωγικό σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δηλαδή τα πλέον απαραίτητα και αυτονόητα!

Μία γενιά που το μόνο που έχει προλάβει να ζήσει είναι η βαθιά οικονομική κρίση, η διάλυση της κοινωνίας και η υποτέλεια του πολιτικού συστήματος, δηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν είναι διατεθειμένη να γίνει το πρόβατο για σφαγή όπως της προορίζουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει όχι στο νέο Λύκειο της τράπεζας Θεμάτων, των αλλεπάλληλων εξετάσεων και των αποκλεισμών. Ανοίγει τα σχολεία της για να υποδεχθεί τα προσφυγόπουλα.

Τη Δευτέρα 07/11, 11:00 στον πεζόδρομο Κοραή τα όργανα των μαθητών καλούν σε κινητοποίηση στα πλαίσια του πανελλαδικού μαθητικού ξεσηκωμού. Όλοι οι μαθητές χρειάζεται να στηρίξουν αυτήν την κινητοποίηση για να δώσουν ένα μάθημα στην υπόλοιπη κοινωνία. Το μάθημα της ελπίδας στο κίνημα. Χαιρετίζουμε τον αγώνα και στεκόμαστε πλάι σε όλους τους μαθητές που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο και ένα καλύτερο αύριο. Καλούμε από την πλευρά μας και την υπόλοιπη κοινωνία να κάνει το ίδιο.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook