Τη συνέχιση της απεργίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλος, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Οι ιδιοκτήτες τόνισαν ότι υπήρξε θετικότερη στάση από πλευράς υπουργού, ωστόσο, ανέμεναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ο κ. Λυμπερόπουλος κάλεσε τους συναδέλφους του να αποφύγουν οποιαδήποτε ακραία πράξη.

Ο υπουργός συναντήθηκε αρχικά με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων και στη συνέχεια κάθισε στο τραπέζι με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι ο κ. Γ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο εντούτοις δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα.

Επίσης, έκανε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους του να μην προχωρήσουν σε ακρότητες (όπως τα χτεσινά επεισόδια στον Πειραιά) καθώς είναι εκτός λογικής και να συνεχίσουν με ειρηνικό τρόπο τις κινητοποιήσεις τους.

Σταθερός στις θέσεις του ο Γ. Ραγκούσης


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, με την αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός είπε ότι θα μπει χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα του επαγγέλματος στο τέλος Αυγούστου, ενώ αναμένει τις προτάσεις του ΣΕΤΕ, ενώ δεν έκανε κουβέντα για πληθυσμιακά κριτήρια.

Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του υπουργού, «το άνοιγμα του επαγγέλματος θα προχωρήσει κανονικά».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργού έχει ως εξής:


«Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Ραγκούσης , συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, και στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει από τις 7 Ιουλίου, για τρίτη φορά, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί.

Όπως έχει μέχρι τώρα ήδη το Υπουργείο ανακοινώσει, η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά. Οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

Το υπουργείο αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών, και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών - χρηστών, διασφαλίζοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από τις 7 Ιουλίου, σε όλα τα μέρη, εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν».