Για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που προϋποθέτει τη συνεργασία μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, τάχθηκε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε σύσκεψη εκπροσώπων τοπικών φορέων της Άρτας, όπου επισκέπτεται την Παρασκευή.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκ νέου στα οφέλη της συμφωνίας των Βρυξελλών, λέγοντας πως η Ελλάδα πέτυχε το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης που έχει δοθεί στη σύγχρονη ιστορία και υπογράμμισε ότι χάρη σε αυτό, η χώρα μπορεί πια να λειτουργεί με ασφάλεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αλλάξει την Ελλάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων οτι «τα ρουσφέτια έχουν τελειώσει».

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε λάθος πολιτικές του παρελθόντος και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να λαμβάνουν τις αποφάσεις τα υπουργεία, αλλά να υπάρχει πολιτική αποκέντρωσης.

Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι να παρέχει τα αναπτυξιακά εργαλεία στην αυτοδιοίκηση, προκειμένου σε τοπικό επίπεδο να ιεραρχούνται οι προτεραιότητες και να λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Υπογράμμισε, δε, ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι πρέπει να πιάνει τόπο ακόμη και το τελευταίο ευρώ.