“Η ιστορία μας είναι ένας αιώνιος αγώνας για την ανεξαρτηρία” δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Ιερά Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, όπου παρευρέθηκε για την επέτειο των 150 χρόνων από την ηρωική εθελοθυσία.

Ο κ. Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι είμαστε ένας λαός ελεύθερος για τον οποίο η αντίσταση είναι παράδοση αιώνων.

 

 

Στις επετειακές εκδηλώσεις που άρχισαν το πρωί στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, παρευρέθηκαν και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,  ανέφερε ότι οι Κρητικοί αγωνιστές που έδωσαν τη δική τους μάχη για την ελευθερία αλλά και γαι την ένωση του νησιού με την Ελλάδα, σηματοδότησαν την ενότητα του ελληνικού έθνους.

 

Η κα. Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως οι θυσίες του ελληνικού λαού μας φέρνουν όλους μπροστά στις ευθύνες μας:

Ημέρα μνήμης σήμερα για τις θυσίες του περήφανου Κρητικού λαού, αλλά και ημέρα τιμής για τους αγώνες, για την αυτοθυσία, για την αυταπάρνηση γιατί πάντα ο Κρητικός λαός ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για δημοκρατία και ελευθερία.

Είναι όμως και ημέρα περίσκεψης γιατί ο αγώνας τους μας συγκλονίζει ακόμα και σήμερα. Μόνιασαν στο Αρκάδι ακούμπησαν οι ψυχές τους πήραν δύναμη ο ένας από τον άλλον για να πάρουν μια απόφαση που ξεπερνούσε τους εαυτούς τους, τη ζωή τους και άνοιγε δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Οι θυσίες σήμερα του Ελληνικού λαού μας φέρνουν όλους μπροστά στις ευθύνες μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ομοψυχία και εθνική συνεννόηση για την δημοκρατία, για την ελευθερία, για την αξιοπρέπεια. Χρόνια πολλά και συγχαρητήρια σε όλους για την παρέλαση

 

Στις 12.00 τελέστη δοξολογία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, εκπροσώπου της Αυτού Θειοτάτης  Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

 

Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Επετείου του Ολοκαυτώματος από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γεώργιο Μαρινάκη.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφώνησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος απένειμε στον κ. Πρόεδρο τον Σταυρό του Αρκαδίου και προσέφερε αναμνηστικά δώρα εκ της Ιεράς Μονής στον υψηλό προσκεκλημένο, ο οποίος αντιφώνησε μιλώντας για την σημασία της επετείου και απευθύνοντας ευχαριστίες.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook