Εξαιρετικά ενθαρυντικά (και για πολλούς μη αναμενώμενα) είναι μέχρι στιγμής τα μηνύματα για την Κρήτη από την τουριστική έκθεση του Λονδίνου (WTM) που άνοιξε χτες τις πύλες της όπως κάθε χρόνο. 

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού για την Ευρώπη, που αποτελεί βαρόμετρο για τη χώρα μας. 

Το κλίμα αυτό μετέφερε μιλώντας στο flashnews.gr  ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού, της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της CHC Hotels Ζαχαρίας Χνάρης. 

Ο κ. Βαμιεδάκης τόνισε: “Αρκεί να μην κάνουμε μόνοι μας το λάθος σε θέματα ειδικά όπως το προσφυγικό και τα πολιτικά, και θα τα πάμε περίφημα”, ενώ ο κ. Χνάρης σημείωσε: Τα μηνύματα ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Η Κρήτη μας θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη”.

Στόχος των Ελληνικών παραγόνων τουρισμού δεν είναι μόνο το θέμα της όποια επιμύκινσης όπως επισημαίνουν,αλλά η πύκνωση των δρομολογίων και η αύξηση των πωλήσεων τους πρώτους κυρίως μήνες της περιόδου (Μάρτιο και Απρίλιο) που οι πληρότητες είναι ήδη πολύ χαμηλές έως και αναιμικές όπως επισημαίνουν και μεμονομένα Κρήτες ξενοδόχοι και εκπρόσωποι in coming tour operator.

Άλλωστε η βρετανική αγορά είνα παραδοσιακά από τις εξαιρετικά δυνατές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα και την Κρήτη,ενώ η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί βαρόμετρο και για τις λοιπές αγορές της Ευρώπης.

Η έκθεση συνεχίζεται και αναμένεται και τις επόμενες μέρεςτα μηνύματα να είναι εξαιρετικά θετικά παρ ότι για φέτος υπάρχει η ιδιαίτερότητα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Η θετική μεταβολή όπως μαθαίνουμε,προς το παρόν είναι διψήφια για το νησί της Κρήτης στις προκρατήσεις και στις λοιπές πωλήσεις. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook