Περιοδεία στους χώρους δουλειάς της ΔΕΔΙΣΑ και του Νοσοκομείου Χανίων πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη τη Δευτέρα 7/11. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Η γόνιμη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση έβγαλε στην επιφάνεια την τραγική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο εργοστάσιο με εργαζόμενους δύο κατηγοριών, τους αορίστου χρόνου εργαζόμενοι και τους εργολαβικούς, των οποίων οι συνθήκες δουλείας είναι άθλιες, ενώ και οι μισθολογικές τους απολαβές των 530 ευρώ χωρίς ανθυγιεινό και χωρίς να παρέχονται βασικά μέσα υγιεινής, συντήρησης και προστασίας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως ο μόνος δρόμος είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με τους εργαζόμενους αποφασισμένους να παλέψουν για την ίδια τους τη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα, για την ανάκτηση των απωλειών που έχουν υποστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Τόνισε τις σοβαρότατες ευθύνες τόσο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όσο και της τοπικής διοίκησης, οι οποίοι δεν έχουν ενδιαφερθεί και δεν έχουν μεριμνήσει για τα εργασιακά ζητήματα. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, ανέδειξε την ανάγκη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας που μέσα σε αύτη θα εντάσσεται και η διαχείριση των απορριμμάτων στα πλαίσια ενός κρατικού φορέα που θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ακολούθησε περιοδεία στο Νοσοκομείο Χανίων όπου υπήρξε επαφή με αντιπροσωπία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, με διδακτικό προσωπικό της σχολής του Νοσοκομείου καθώς και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αναδείχτηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα (προσωπικό, υλικού αλλά και εκπαιδευτικού υλικού για τη σχολή). Ιδιαίτερα στο χώρο της ψυχικής υγείας τα πράγματα είναι τραγικά μιας και οι συνθήκες εργασίας αλλά και η συνολική υποστελέχωση στου Νοσοκομείου έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας των λαϊκών οικογενειών."