Πρώτη ενημέρωση 10:23

Η 115 Πτέρυγα Μάχης, η οικία - μουσείο του Ελ.Βενιζέλου, το νέο Αρχαιολογικό μουσείο Χανίων και το ΜΑΙΧ οι σταθμοί της περιοδείας του Προέδρου της ΝΔ

Οι επισκέψεις του κ.Μητσοτάξη, ξεκίνησαν απο την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων.

Εκεί ο Πρόεδρος της ΝΔ μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ενημερώθηκαν απο τον Διοικητή της μονάδας ενώ κάθισε και στην θέση του πιλότου ενός μαχητικού αεροσκάφους στον ειδικό προσομοιωτή πτήσης που διαθέτει η μονάδα.

Πριν αναχωρήσει απο την 115 ΠΜ ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά, επισκέφθηκα, σήμερα, την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι, στα Χανιά. Για εμένα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, καθώς είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω το σύνολο της θητείας μου σε μία Πτέρυγα Μάχης, στην 346 Μοίρα, στην Αγχίαλο. 
 
Είχα την ευκαιρία και σήμερα να συνομιλήσω με τους χειριστές και το προσωπικό. Να διαπιστώσω, για άλλη μία φορά, την άρτια επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας. 
 
Θέλω, στο πρόσωπο των χειριστών, που έχουν την καλοσύνη να με πλαισιώσουν σήμερα, να συγχαρώ όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τους χειριστές μας, αλλά και όλο το προσωπικό για την πολύ μεγάλη προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν, να διασφαλίσουν σε δύσκολους καιρούς την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.
 
Θέλω να γνωρίζουν ότι η Πολιτεία και η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκονται πάντα κοντά τους, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη δυσκολία του εγχειρήματός τους, της δουλειάς τους. Να γνωρίζουν ότι απολαμβάνουν πάντα τον αμέριστο σεβασμό και την εκτίμησή μας. 
 
Χρόνια πολλά και πάλι για την Πολεμική μας Αεροπορία».   

Στην συνέχεια μετέβη στην οικία - μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα Χανίων, όπου ξεναγήθηκε απο τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλος κ. Νίκο Παπαδάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, είχα την ευκαιρία, σήμερα, να επισκεφθώ την ανακαινισμένη οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου και να ξεναγηθώ από τον γενικό διευθυντή κ. Νίκο Παπαδάκη. 
 
Θέλω, καταρχάς, να συγχαρώ το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία του να ανακαινίσει αυτήν την ιστορική κατοικία, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες της να διαπιστώσουν και να μελετήσουν την πάρα πολύ σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου. 
 
Του πιο σπουδαίου πολιτικού της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας.
 
Του δημιουργού της σύγχρονης Ελλάδας. 
 
Ενός πολιτικού, του οποίου το μεταρρυθμιστικό έργο παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα, όσο ήταν και πριν από έναν ακριβώς αιώνα».

Επόμενος σταθμός των επισκέψεων του Προέδρου της ΝΔ ήταν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στην Χαλέπα.

Οι επισκέψεις του κ.Μητσοτάκη, πριν την συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς, ολοκληρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Εκεί ξεναγήθηκε απο τον Διευθυντή του ΜΑΙΧ Γεώργιο Μπαουράκη, ενώ αμέσως μετά σε δηλώσεις του τόνισε την σημασία που έχει το έργο που προσφέρει το Ινστιτούτο.

 
 

Η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη

«Με πολύ μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι σήμερα, για ακόμα μία φορά, αλλά πρώτη φορά με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. 
 
Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ, τον Πρόεδρο, όλους τους καθηγητές, όλο το προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε αυτό το πάρα πολύ σημαντικό Ινστιτούτο. Ένα Ινστιτούτο το οποίο προάγει τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα στον πρωτογενή τομέα. Ένα Ινστιτούτο το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα ότι η χρήση της τεχνολογίας είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή μας τομέα. 
 
Ένα Ινστιτούτο το οποίο, όμως, κάνει και μία εξαιρετικά σημαντική δουλειά στην προστασία της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας του αγαπημένου μας νησιού, της Κρήτης. Η Κρήτη είναι ένα νησί με μοναδική βιοποικιλότητα. Αυτή η βιοποικιλότητα πρέπει, όχι μόνο να αναγνωριστεί, πρέπει να προστατευτεί και πρέπει να αξιοποιηθεί. Και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. 
 
Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να επαναλάβω κάτι το οποίο είπα και χθες στην ομιλία μου: Ότι η προστασία του φυσικού πλούτου της Κρήτης αποτελεί, όχι απλά υποχρέωση για τις επόμενες γενιές, αλλά αυτονόητη πολιτική ανάδειξης ενός πάρα πολύ σημαντικού συγκριτικού πλεονεκτήματος του νησιού μας. 
 
Και σε αυτήν την προσπάθεια, το ΜΑΙΧ συμβάλλει τα μέγιστα. Όπως συμβάλλει τα μέγιστα και στην παροχή εξαιρετικά ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών – τολμώ να πω – με κριτήρια παγκοσμίως ανταγωνιστικά. Παρέχοντας σε φοιτητές, σε διάφορα προγράμματα τη δυνατότητα να έρθουν, να επισκεφθούν και να σπουδάσουν σε έναν πολύ όμορφο, αλλά και ακαδημαϊκά εξαιρετικά γόνιμο χώρο.
 
Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και αυριανή Κυβέρνηση, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Και να ενισχύσουμε, ακριβώς, αυτήν τη σύνδεση μεταξύ της τεχνολογικής έρευνας του πρωτογενούς μας τομέα και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Κάτι το οποίο γίνεται με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα εδώ στο ΜΑΙΧ».