Ακόμα μια \”χρυσή\” σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έγραψαν τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης, που κατέκτησαν τον τίτλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά την μεγάλη νίκη τους με 9-8 επί της Κίνας. Τα… χρυσά κορίτσια του Γιώργου Μορφέση γέμισαν με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες σε κάθε μεριά του κόσμου με την σπουδαία επιτυχία, συνεχίζοντας την παράδοση μεταλλίων στις σπουδαίες διοργανώσεις.

Η εθνική ομάδα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με την Ασημάκη (0-1) και την Ρουμπέση (1-2), αλλά οι Κινέζες είχαν ισάριθμες απαντήσεις. Στο δεύτερο οκτάλεπτο ξανά η Αντιγόνη Ρουμπέση έδωσε λύση επιθετικά με το 2-3, ενώ η μία από τις δύο Χανιώτισσες της εθνικής (η άλλη είναι η Ηλέκτρα-Μαρία Ψούνη) Φιλιώ Μανωλιουδάκη με δικό της γκολ 3’.19’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου έδωσε αέρα δύο τερμάτων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ανέλαβαν δράση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οι Ρουμπέση και Ασημάκη με την διαφορά να ανεβαίνει στα τρία γκολ, 2-5, αλλά να συντηρείται κιόλας σε αυτά τα επίπεδα.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι Ελληνίδες παίζοντας πολύ καλή άμυνα δεν επέτρεψαν στην Κίνα να πλησιάσει και να ελπίζει σε κάτι καλύτερο κι έτσι το χρυσό μετάλλιο είχε πάρει ήδη τον δρόμο για την Ελλάδα και ο εθνικός ύμνος ετοιμαζόταν για να ακουστεί στο κολυμβητήριο της Σαγκάη. Στα τελευταία λεπτά τα γκολ της Σονγκ και της Σουν έδωσαν δραματική τροπή στο παιχνίδι.

Παρόλα αυτά τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση κράτησαν το προβάδισμα, έγραψαν ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και έγιναν η μοναδική γυναικεία ομάδα που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Από τρία γκολ σημείωσαν Ρουμπέση και Ασημάκη, ενώ ένα πρόσθεσαν οι Μανωλιουδάκη, Μελιδώνη και Λιόση.

 Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

ΚΙΝΑ (Τζανε): Λιου 2, Γουάνγκ 2, Τενγκ, Χε, Σονγκ, Σουν.

 

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Μελιδώνη, Λιόση, Μανωλιουδάκη.

Έπαιξαν και οι Κούβδου, Τσουκαλά, Ψούνη, Αβραμίδου, Γερόλυμου, Αντωνάκου, Λαρά.

Η τελική κατάταξη:

1.Ελλάδα

2.Κίνα

3.Ρωσία

4.Ιταλία

5.Αυστραλία

6.ΗΠΑ

7.Ολλανδία

8.Καναδάς

9.Ουγγαρία

10.Κούβα

11.Ισπανία

12.Νέα Ζηλανδία

13.Καζαχστάν

14.Βραζιλία

15.Νότια Αφρική

16.Ουζμπεκιστάν


Η χρυσή βίβλος

1986 Αυστραλία

1991 Ολλανδία

1994 Ουγγαρία

1998 Ιταλία

2001 Ιταλία

2003 ΗΠΑ

2005 Ουγγαρία

2007 ΗΠΑ

2009 ΗΠΑ

2011 Ελλάδα

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook