Σκουπίδια… καμένα  στρώματα… πεταμένα αποφάγια..  απλωμένα ρούχα μέσα στους δρόμους… είναι οι εικόνες που καταγράφονται σε γειτονια, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. 

Στον Λάκο.. μία από τις ιστορικές γειτονιές, του Ηρακλείου,  που τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι κ η Δημοτική Αρχή, προσπαθούν να αναδείξουν.

Όμως, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, οικογένειες Ρομά  έχουν καταλάβει παλιά εγκαταλελειμμένα σπίτια, τα οποία πλέον αποτελούν εστίες μόλυνσης

Οι ιδιοκτήτες των υπό κατάληψη σπιτιών δεν έχουν προβεί σε καταγγελίες, προκειμένου οι Εισαγγελικές Αρχές του Ηρακλείου να δώσουν εντολή στην ΕΛΑΣ να βγάλει τους καταληψίες από τα κτίρια, ένα εκ των οποίων.. ανήκει στον Δημο Ηρκλείου.

Οι κάτοικοι του Λάκκου, σε έκτακτη σύσκεψη που είχαν το πρωί με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνο Παττακό, απαίτησαν να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα, τονίζοντας ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που οι.. καταληψίες τους έχουν απειλήσει τόσο τους ίδιους όσο κ την οικογένεια τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook