Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι πρόβες του έργου «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Willy Russell  που θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, σε Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια Γιάννη Καραχισαρίδη, Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί Αντώνη Χαλκιά. 
Τους ρόλους του έργου θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Έλια Βεργανελάκη, Χρήστος Ροδάμης.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στα Χανιά την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο Βενιζέλειο Ωδείο και ώρα 9 μ.μ. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, κάθε Παρασκευή-Σάββατο (ΩΡΑ 21:00), Κυριακή-Δευτέρα (ΩΡΑ 19:30).

Με το έργο αυτό το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Κρήτη με παραστάσεις στο Ρέθυμνο 7-8 Δεκεμβρίου (ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ), στο Ηράκλειο 9-10-11-12-13 Δεκεμβρίου (ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ), στον Άγιο Νικόλαο 14 Δεκεμβρίου (ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ REX), καθώς και στην ενδοχώρα του Νομού Χανίων και Νομού Ρεθύμνης. 

Επίσης το έργο θα παρακολουθήσουν μαθητές Γυμνάσιων-Λυκείων της Κρήτης σε οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Όπως αναφέρει και ο τίτλος,  το θέμα του έργου είναι η εκπαίδευση. 

Αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης στη ζωή μας και μας δείχνει πώς η γνώση είναι πάντα εκεί και το μόνο που χρειάζεται ένας άνθρωπος είναι να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να της αφιερωθεί. Μια άξεστη κομμώτρια που με το ζόρι τέλειωσε το σχολείο, παίρνει αυτή τη μεγάλη απόφαση να μορφωθεί, σε σχετικά ώριμη ηλικία. Επιλέγει τη λογοτεχνία γιατί πιστεύει ότι εκεί θα συναντήσει το βαθύτερο νόημα της ζωής. Από ένστικτο εμπιστεύεται τους λογοτέχνες, γιατί  αφιέρωσαν τον στοχασμό τους στο να εξερευνήσουν τον ίδιο τον άνθρωπο. Κάνει αίτηση και την αποδέχονται στο ανοιχτό πανεπιστήμιο. Δάσκαλος της τυχαίνει να είναι ο Φρανκ, ένας μεσήλικας καθηγητής με μεγάλη έφεση στο ποτό. Κι από εκεί ξεκινάει η περιπλάνηση και των δύο. Γιατί και οι δύο όταν τελειώνει το έργο έχουν αλλάξει κι έχουν καταλάβει καλύτερα τον εαυτό τους και την ίδια τη ζωή. 

Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1980 και το 1983 γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία με τον Μάικλ Κέην στο ρόλο του Φράνκ και την Τζούλι Γουόλτερς στο ρόλο της Ρίτας.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook