Το θέμα των 2000 προσφυγών, που στις αρχές του 2017, αναμένεται να έρθουν στην Κρήτη, για μια ακόμα φορά θα τεθεί επί τάπητος στην σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης.

Οι δήμαρχοι και μέλη της επιτροπής, που είχε συσταθεί για το προσφυγικό ζήτημα, που πλέον απασχολεί και το νησί μας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, θα ενημερώσουν στη σύσκεψη που ξεκινά αυτήν την ώρα στην Λότζια, τους υπόλοιπους δημάρχους για τα όσα ειπώθηκαν στο  γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής , Γιάννη Μουζάλα, την περασμένη εβδομάδα, στην Αθήνα.

Οι μέρες περνάνε και μέχρι σήμερα όλα βρίσκονται υπό συζήτηση. Στις αρχές του 2017, η Κρήτη αναμένεται να υποδεχτεί 2000 πρόσφυγες, 500 τετραμελείς οικογένειες, που θα μείνουν σε σπίτια ή ξενοδοχεία.

Ο χρόνος ήδη άρχισε να μετρά αντίστροφα και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζουν τα όσα προβλέπονται στον σχεδιασμό του υπουργείου, που παρουσίασε πρόσφατα ο Γιάννης Μουζάλας.

Να υπενθυμίσουμε πως στη συνάντηση με την Επιτροπή της ΠΕΔ, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας ενώ ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέχρι τις 25 Νοεμβρίου θα έχουν τακτοποιηθεί οι περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων. 

Μάλιστα,  ο υπουργός αναμένεται να έρθει στην Κρήτη, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, για το σχεδιασμό του “οδικού χάρτη” του προσφυγικού στο νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook