Χθες το απόγευμα 09/11/16 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, ο Δήμος Αποκορώνου πραγματοποίησε εκδήλωση για την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Αποκορώνου την διετία 2014 – 2016.

Συνολικά, από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Αποκορώνου, υλοποιήθηκαν 26 προγράμματα που τα παρακολούθησαν 287 άτομα.

Αντίστοιχα, την ίδια χρονική περίοδο ο Δήμος Αποκορώνου με ιδίους πόρους σύναψε δύο προγραμματικές συμβάσεις με το ΜΑΙΧ και με το ΚΕΚ του ΜΑΙΧ, μέσω των οποίων υλοποιήθηκαν έντεκα (11) προγράμματα κατάρτισης και συνολικά καταρτίσθηκαν περί τα 300 άτομα. Χαρακτηριστικό σ’ αυτά τα προγράμματα είναι ότι σε εκείνα του «Βοηθού Μάγειρα» δόθηκε η δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να λάβουν μέρους σε εξετάσεις πιστοποίησης με πτυχία αναγνωρισμένο από το ΕΣΥΔ.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, «Θεωρούμε ότι η εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση είναι συνυφασμένες με την ανάπτυξη του τόπου μας και ειδικά στα πεδία του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα που μπορούν να δώσουν περισσότερες θέσεις εργασίας σε ανθρώπους της περιοχής» και συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο Δήμος Αποκορώνου θα διεκδικήσει εκ νέου τη συμμετοχή του σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook