Και γυρίζεις σπίτι μετά τη δουλειά. Και τι να δεις κομμένο το ρεύμα. Παίρνεις τηλέφωνο και σου λένε οτι αν δεν δώσεις 960 ευρώ δεν σου δίνουν ρεύμα.

Με οχτώ παιδιά να περιμένουν να φάνε. Και να διαβάσουν με τα κεράκια σαν τις παλιές εποχές. Αυτοί είναι οι ωραίοι της ΔΕΗ. Αφήνουν μια οικογένεια με οχτώ παιδιά χωρίς ρεύμα, χωρίς φαί και με κίνδυνο κάτι λίγα που υπάρχουν στο ψυγείο να πάνε για πέταμα.

Αυτά είναι τα λόγια της κας Φωτεινής Περβολιανάκη, μητέρας 8 παιδιών, εκ των οποίων τα 3 είναι ανήλικα. Το πρώτο της παιδί που τώρα είναι 30 χρόνων το έκανε στα 17 της χρόνια και το τελευταίο πριν από 4 χρόνια. Εκτός από την ίδια που εργάζεται στην ΕΡΑ Χανίων, εργάζεται και ο σύντροφός της καθώς και η 24χρονη κόρη της. Τα υπόλοιπα 4 ενήλικα παιδιά είναι άνεργα.

Τα έξοδα ωστόσο της πολυμελούς αυτής οικογένειας είναι δυσβάσταχτα και αγγίζουν περίπου τα 2000 ευρώ μαζί με τους λογαριασμούς και τη δόση που καλείται να πληρώσει στην τράπεζα για την αποπληρωμή δανείου για το σπίτι.

Η κα Περβολιανάκη πλήρωνε μέχρι πρότινος στο πλαίσιο της ρύθμισης τα 75 ευρώ της δόσης των οφειλών που έχουν φτάσει τα 2500 ευρώ, ωστόσο έχασε δόσεις με αποτέλεσμα να βγει εκτός ρύθμισης και να πρέπει να πληρώσει πλέον 960 ευρώ για να της επανασυνδέσουν το ρεύμα.

Βίντεο από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook