Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τους λόγους που δηλώθηκε ως έδρα το γήπεδο Ταύρου για το ματς με τον Αχαρναϊκό (πριν την αναστολή των πρωταθλημάτων) εξέδωσε ο ΑΟ Χανια.

Σε αυτήν η ΠΑΕ ΑΟ Χανιά ζητάει από τον Δήμο Χανίων να αναλάβει τις ευθύνες του και από την ΠΑΕ Πλατανιάς «να σταματήσει να λειτουργεί ως “σερίφης” του Χανιώτικου ποδοσφαίρου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με σημερινό ρεπορτάζ(10/11)  στον τοπικό Τύπο σε σχέση με τους λόγους που ο Αθλητικός Όμιλος Χανιά δήλωσε ως έδρα γήπεδο της Αττικής, επιθυμούμε να τονίσουμε τα εξής:

α) Το καθεστώς ομηρίας της ομάδας στο γηπεδικό συνεχίζεται και αποτελεί δυσάρεστη πρωτοτυπία σε όλη την Ελλάδα. Τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το θλιβερό σίριαλ αποτελεί η αποστολή εγγράφου στη Football League από την ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ με την οποία η ομάδα του όμορου Δήμου ενημέρωνε ότι το μεν Γήπεδο Περιβολίων κλείνει για επισπορά έως τις 20 Νοεμβρίου, το δε Γήπεδο Μάλεμε έως τις 25 Νοεμβρίου. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό που συμβαίνει στα Χανιά είναι πρωτοφανές, όπως πρωτοφανές είναι το γεγονός να αποφασίζει μια ανώνυμη εταιρεία για την τύχη της δημοτικής περιουσίας και τη χρήση αυτής.

β) Τα δύο αδειοδοτηθέντα δημοτικά γήπεδα των Χανίων έχουν παραδοθεί σε χρήση της ίδιας ανώνυμης εταιρείας με αποτέλεσμα ο Αθλητικός Όμιλος Χανιά και ο Κισσαμικός να αναζητούν έδρα για τους εντός έδρας αγώνες σε γήπεδα εκτός του Νομού Χανίων και οι Χανιώτες φίλαθλοι να αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιόμετρα, με όποιους κινδύνους και κόστος συνεπάγεται αυτό, για να δουν την ομάδα τους.

γ) Το αρχικό κόστος χρήσης του Σταδίου Γάλλου ανά αγώνα είναι 2000 ευρώ, του δε Παγκρητίου 2500 ευρώ.

δ) Η ανοχή προς αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και η υπομονή μας δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Η δήλωση έδρας στην Αθήνα ήταν το πρώτο βήμα προκειμένου όλοι οι έχοντες την ευθύνη για την οδυνηρή αυτή άτυπη και σιωπηρή εξορία του Αθλητικού ομίλου Χανιά από την πόλη του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σε καμιά άλλη πόλη στην Ελλάδα, ποδοσφαιρική ομάδα δεν επιθυμεί διαχρονικά τον εξοστρακισμό άλλων ομάδων από την πόλη τους ή τον Νομό τους και κανένας άλλος Δήμος δεν κωφεύει, ανεχόμενος τέτοιο ιδιότυπο καθεστώς όπου η χρήση της δημοτικής περιουσίας έχει παραδοθεί σε ανώνυμη εταιρεία, κατά προτεραιότητα και De facto κατ’ αποκλειστικότητα.

ε) Συγκεκριμένοι άνθρωποι που ενημερώνουν τις τελευταίες ημέρες εσφαλμένα τους δημοσιογράφους, θα έπρεπε να νιώθουν τυχεροί που έστω και από “ατύχημα” βρέθηκαν να ηγούνται τμήματος της ομάδας του ιστορικού Αθλητικού Ομίλου Χανιά και όχι να βγάζουν τα προσωπικά τους απωθημένα, εξυπηρετώντας ηθελημένα ή μη, τα συμφέροντα άλλου σωματείου, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και τους εκπροσώπους του τύπου ως προς το γηπεδικό, επειδή τίθενται σταδιακά στο περιθώριο για λόγους που οι ίδιοι καλώς γνωρίζουν.

στ) Καλούμε τον Δήμο Χανίων ως ιδιοκτήτη του Γηπέδου Περιβολίων να αναλάβει τις ευθύνες του και την ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ να σταματήσει να λειτουργεί ως “σερίφης” του Χανιώτικου ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook