Η συνεχιζόμενη εικόνα πολυδιάσπασης και αποδυνάμωσης του κεντροαριστερού χώρου που εξακολουθεί να κρατά σε απόσταση τους  πολίτες, οι οποίοι από την πλευρά τους, έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη θέληση τους για ενότητα και ανανέωση, για ένα νέο ξεκίνημα στηριγμένο σε προτάσεις που θα δίνουν λύσεις στα  προβλήματα του τόπου. Κάθε  καθυστέρηση αποσαφήνισης της ταυτότητας και της νέας ενιαίας φυσιογνωμίας της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης ,δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την πορεία και την προοπτική της. Η υλοποίηση του στόχου αυτού θα πρέπει να ανατεθεί  σε ένα Πολιτικό Συμβούλιο, με συμμετοχή σε αυτό των ηγεσιών και των προβεβλημένων στελεχών του χώρου το οποίο θα λειτουργεί συναινετικά και θα είναι ανοικτό σε νέες συμμετοχές, χωρίς πλειοψηφία κανενός από τους υπάρχοντες πολιτικούς φορείς..      

Στο διάστημα αυτό και μέχρι τη δημιουργία του νέου φορέα, τα κόμματα  θα διατηρήσουν την αυτοτέλεια τους, μέσα όμως σε  πλαίσιο συνεργασίας ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη όσμωση και να οικοδομηθεί σταδιακά ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ενότητας.                          

Τώρα που διαλύθηκαν όλοι οι δημαγωγικοί μύθοι για την κρίση, μύθοι που δημιουργήθηκαν για να υπονομευτεί η κυβέρνησή του Γεωργίου Παπανδρέου, και να συγκαλυφθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, όλο και περισσότεροι διψάνε για την αλήθεια και οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές για να ακουστούν, πλέον, αλήθειες.         

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανάλαβε την πρωτοβουλία, οικοδόμησης μίας νέας προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, και μετά από την συνάντηση πού είχε με τον κύριο Θανάση Θεοχαρόπουλο  (ΔΗΜΑΡ),θα συναντηθεί και με την κυρία Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ). Επιτέλους ας βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Καιρός για άλλη καθυστέρηση δεν υπάρχει και η ευθύνη όλων απέναντι στην στη χώρα είναι μεγάλη.

Γιάννης Καλιτσάκης
Μέλος ΚΙΔΗΣΟ Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook