Ήρθε η ώρα της στέψης για τις χρυσές «γοργόνες» του Γιώργου Μορφέση που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και φόρεσαν το χρυσό στον λαιμό τους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης στην Σανγκάη.

Αν έβλεπε κάποιος τον τελικό αλλά και κάθε αγώνα στον Παγκόσμιο Κύπελλο θα καταλάβαινε, χωρίς να έχει και μεγάλη γνώση του αθλήματος, ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να έχαναν αυτό το χρυσό.

Ποιο έτοιμες από ποτέ εμφανιστήκαν λοιπόν στην διοργάνωση τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας πόλο που έκαναν κάθε αγώνα να φαίνεται εύκολη υπόθεση γι’ αυτές, λες και είχαν κάνει πρόβα το χρυσό από το σπίτι τους.

Έτσι μετά από την τεράστια αυτή επιτυχία τους, αφού καμία άλλη Ελληνική Εθνική ομάδα σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο επίπεδο, ανέβασαν στην όγδοη θέση των μεταλλίων την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τα «χρυσά» κορίτσια βοήθησαν και το χρυσό μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10 χλμ ανοικτής θάλασσας, το ασημένιο του ίδιου στα 5 χλμ ανοικτής θάλασσας και το χάλκινο της Λυμπερτά στα 10 χλμ ανοικτής θάλασσας, για να βάλουν την Ελλάδα στην δεκάδα του πίνακα των μεταλλίων.


Αναλυτικά:

1 Κίνα (14 χρυσά, 12 ασημένια, 8 χάλκινα)
2 Η.Π.Α. (10 χρυσά, 5 ασημένια, 6 χάλκινα)
3 Ρωσία (8 χρυσά, 5 ασημένια, 4 χάλκινα)
4 Βραζιλία (3 χρυσά)
5 Αυστραλία (2 χρυσά, 8 ασημένια, 2 χάλκινα)
6 Γαλλία (2 χρυσά, 3 ασημένια, 3 χάλκινα)
7 Ιταλία (2 χρυσά, 3 ασημένια, 2 χάλκινα)
8 Ελλάδα (2 χρυσά, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο)
9 Δανία (2 χρυσά)
10 Γερμανία (1 χρυσό, 3 ασημένια, 8 χάλκινα)

Γιώργος Μαυράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook