Η ελληνική αστυνομία έχει ξεκινήσει μια νέα έρευνα για το ύποπτο θάνατο της Σκωτσέζας Jean Hanlon στην Κρήτη πριν από επτά χρόνια.

Το σώμα της 53χρονης Jean Hanlon, πρώην γραμματέως του νοσοκομείου του Dumfries, βρέθηκε νεκρό στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ηρακλείου τον Μάρτιο του 2009.

Έλληνες αξιωματούχοι αρχικά παρουσίαζαν τον θάνατο ως ατύχημα, αφού ο τοπικός ιατροδικαστής, δήλωσε ότι είχε πεθάνει από πνιγμό μετά από μια πτώση. Αλλά η οικογένειά της απέρριψε την εξήγηση ασκώντας πίεση στην αστυνομία να προβεί σε πλήρη έρευνα.

Μετά από πληροφορίες που έλαβε από την αστυνομία, ο ιατροδικαστής εξέδωσε νέα έκθεση τον Δεκέμβριο του 2009, αντιστρέφοντας την προηγούμενη θέση του και αναφέροντας ότι πέθανε από έναν τραυματισμό στον αυχένα πριν το σώμα της βρεθεί στη θάλασσα.

Οι τρεις γιοι της Jean πίεσαν την αστυνομία να επανεξετάσει την υπόθεση, μετά την παράδοση του ημερολογίου της μητέρας τους, στο οποίο περιγραφόταν η θυελλώδης της σχέση με έναν ντόπιο, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε τεταθεί. Μάλιστα, η ίδια, την ημέρα που πέθανε είχε παραπονεθεί σε φίλο, ότι παρακολουθείται από έναν άνδρα σε αμάξι.

Ένας φίλος ισχυρίστηκε επίσης ότι τη νύχτα του θανάτου της, είχε λάβει από την ίδια μήνυμα κειμένου  με τη λέξη “βοήθεια”.

Η νέα έρευνα έχει διεξαχθεί χωρίς καμία δημοσιότητα. Η αστυνομία έχει πλέον στείλει νέα έκθεση τον εισαγγελέα στο Ηράκλειο.

Αλλά η οικογένειά της ανησυχεί για το γεγονός ότι οι έρευνες δεν έχουν γίνει σε βάθος. Ο μικρότερος 32χρονος γιος της Μαικλ Πορτερ είπε: “Χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια για να ξανανοίξει η υπόθεση. Με ενημέρωσαν ότι ο φάκελος μόλις επέστρεψε στον εισαγγελέα. Πώς μπορούν να ολοκληρώσουν μια έρευνα μέσα σε δυο μήνες;”

Η οικογένεια από τη Σκωτία φοβάται ότι ο φάκελος για τον θάνατο της μητέρας του στην Κρήτη ενδεχομένως να κλείσει χωρίς αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από  eveningtimes.co.uk και dailyrecord.co.uk

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook