Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Μάριος Γιακουμάτος την προηγούμενη Κυριακή αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη βαθμολογούμενη διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας με την επωνυμία “Κύπελλο Νέων Ανδρών-Γυναικών” στο όπλο της Σπάθης.

Ο αθλητής του συλλόγου, κατάφερε μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων να προκριθεί στον τελικό και να επιβληθεί του αντιπάλου του κατακτώντας το Κύπελλο στην κατηγορία Νέων Ανδρών.

Ο Μάριος Γιακουμάτος αναχωρεί την επόμενη εβδομάδα για Βουκουρέστι, όπου πρόκειται να συμμετάσχει σε προπονητικό camb υψηλού επιπέδου με την Εθνική ομάδα Ξιφασκίας της Ρουμανίας.

Οι αγωνιστικές του  υποχρεώσεις συνεχίζονται στο εξωτερικό τον ερχόμενο μήνα με τη συμμετοχή του  στο Παγκόσμιο Κύπελλο  Νέων Ανδρών στο Dormagen της Γερμανίας στις 10-11 Δεκεμβρίου.

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση της  αθλήτριας της Γ.Ε.Η., Γιούλης Παρασύρη, στην κατηγορία Νέων Γυναικών, η οποία βρέθηκε μια ανάσα από την τετράδα των μεταλλίων.

Μετά από μια σειρά νικηφόρων παιχνιδιών πέρασε χωρίς αγώνα στην τελική δεκαεξάδα με σειρά κατάταξης 5η και συνέχισε με νίκη τον αγώνα για την πρόκριση της στις οκτώ. Στην αναμέτρηση για την τελική  τετράδα ηττήθηκε και τελικά βρέθηκε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι, μικρότερης κατηγορίας αθλητές, που συμμετείχαν στους αγώνες. Οι Μάρκος Χρυσοφάκης, Βιβή Ασσαριωτάκη, Εύα Στεφανουδάκη, ,κατέκτησαν τις 15η , 16η,  και 30η   θέση αντίστοιχα.

Στην ανακοίνωση της ΓΕΗ αναφέρεται:

"To Δ.Σ. της Γ.Ε.Η. συγχαίρει τον Μάριο Γιακουμάτο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Νέων Ανδρών, τη Γιούλη Παρασύρη για την ανοδική της πορεία στο άθλημα  αλλά και όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους παραπάνω αγώνες και εκπροσώπησαν επάξια το σύλλογο. Είμαστε αισιόδοξοι για όσα μπορούν να πετύχουν οι αθλητές  μας.

Δείχνουν συνεχώς σημάδια βελτίωσης μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες που παίζουν. Ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.   

Ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ-BLUE STAR FERRIES για τις μετακινήσεις των αποστολών της Γ.Ε.Η, τη CYTA HELLAS για την οικονομική στήριξη που προσφέρει στον  Μάριο Γιακουμάτο την εταιρεία SPORTS ESCRIME για τη χορηγία του αθλητικού εξοπλισμού του και το ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ  χορηγό επικοινωνίας του αθλητή μας.

Τέλος ενημερώνουμε, όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα της Ξιφασκίας, ότι ο σύλλογος μας λειτουργεί καθημερινά τμήματα για όλες τις ηλικίες στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου-θύρα 6 (τηλ.2810259733 6940695393)".