Ο κ.Σχοινοπλοκάκης και ο κ.Κουρούσης, εξελέγησαν για την συγκρότηση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Χανίων, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η διαδικασία είχε ως εξής: 

Τα μέλη της μειοψηφίας έπρεπε να αποσυρθούν και αφού υπήρξαν κάποιες υποψηφιότητες έπρεπε να ψηφίσουν, μυστικά, μεταξύ τους. Οι δύο πρώτες ψηφοφορίες ήταν με την απόλυτη πλειοψηφία και η τελευταία με την σχετική πλειοψηφία. Τα δύο άτομα που θα “κέρδιζαν” την απόλυτη πλειοψηφία, θα προτείνονταν στο δημοτικό συμβούλιο και απο την μεριά του, το δημοτικό συμβούλιο θα ενέκρινε ή όχι τα δύο, αυτά, άτομα.

Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο δεν προχώρησε σε μυστική πλειοψηφία και ο κ.Σχοινοπλοκάκης και ο κ.Κουρούσης εγκρίθηκαν ομόφωνα απο την απαρτία του δημοτικού συμβουλίου.

Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής θα παραμείνουν στην θέση τους μέχρι το έτος 2017.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τους δρόμους, πεζοδρόμια και το υδρευτικό δίκτυο της Σούδας

Το ποσό  των 700.00 ευρώ θα δοθεί στην Δημοτική Ενότητα της Σούδας του Δήμου Χανίων, για την διαμόρφωση των κοινόχρηστων χόρων, όπως ενέκρινε σήμερα το Δ.Σ Χανίων. ενω Τα χρήματα αυτά πρόκειται να αντληθούν απο εισφορές του σχεδίου πόλεως του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για αναπλάσεις που αφορούν τα πεζοδρόμια, ανάπλαση και πλακόστρωση αυτών, αποπερατώσεις δρόμων, διαπλατώσεις και διανοίξεις

Η προχειρότητα στα οικονομικά της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, στο παρελθόν, αποτέλεσε το μείζον θέμα συζήτησης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Ενα μείζον θέμα το οποίο συζητήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ήταν η οικονομική δυσχέρεια στην οποία είχε περιέλθει μέχρι και πρότινος η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, ένα θέμα το οποίο διερευνάται. 

Ένα πραγματικό χάος, επικρατεί στα οικονομικά της ΚΕΠΠΕΔΗΧ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιχείρησης Γιώργο Βαρουδάκη, ο οποίος μαζί με δύο λογιστές παρουσίασαν τις οικονομικές καταστάσεις του 2015, ενω ο ίδιος κατηγόρησε για αυτά τα λάθη την προηγούμενη δημοτική αρχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 275.000 χάθηκαν από επιστροφή του ΦΠΑ ,επειδή σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Βαρουδάκης, ξέχασαν να τα ζητήσουν το 2013.

Ήδη απο το 2016, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων, οι λογιστές του δήμου αλλα και οι εξωτερικοί λογιστές της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ εργάζονται ωστέ να βάλουν σε μια τάξη τα οικονομικά του τμήματος.

“Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πραγματικά υπήρχε μια αταξία. Δεν νομίζω οτι κάποιος καταχράστηκε κάτι όμως. Υπήρχε πρόβλημα πολλών ετών στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ με πολλές ευθύνες σε αυτούς που διαχειριζόταν τα πράγματα. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε καταφέρει να επιλύσει τα λογιστικά ζητήματα και είναι λογικό να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν τα λογιστικά ζητήματα. Αυτή την δουλειά κάνουμε σήμερα εμείς και όλα παίρνουν τον δρόμο τους.”

H μεγάλη προχειρότητα στον τρόπο διαχείρισης του προϋπολογισμού της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ σύμφωνα με τον κ.Σαρρή είχε σαν αποτέλεσμα να περιέλθει σε δυσμενή θέση, ενώ έκανε λόγο και για πολιτικές ευθύνες.

“Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Θέλουμε να συγκαλύψουμε κάτι; Αυτή την στιγμή έχω την εντύπωση ότι καλούμαστε να νομιμοποιήσουμε μια κατάσταση. Πρέπει να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες για τις προχειρότητες και να λειτουργήσει όπως πρέπει”

“Σαν δήμος έχουμε αναγκαστεί να πληρώνουμε πολλές επιχορηγήσεις και εμείς νομίζω παρά τις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση να κάνει ενα νοικοκύρεμα και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα”

Κλείνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων, στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Στόχος είναι η ΔΥΠΕ να αναλάβει την συντήρηση και την λειτουργία του για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook