Ενδιαφέρουσες απόψεις αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με την  σχολική στέγη , το εκπαιδευτικό σύστημα, αναλύθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον νέο υφυπουργό Παιδείας κ. Κωστή Ζουράρι, ο οποίος λίγες μέρες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων επισκέφθηκε τον δήμο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε επίπεδο δήμου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός, υπήρξε μια ειλικρινής συζήτηση με τον νέο υφυπουργό για θέματα που απασχολούν τον Δήμο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου μαζί του, στην Αθήνα, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν ιδιαίτερα τα ζητήματα που σχετίζονται με την σχολική στέγη στην προσπάθεια ν΄ αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση των δράσεων που προγραμματίζει η δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ο Δήμος διαθέτει οικόπεδα σε Σίσσι και Άγιο Νικόλαο για ανέγερση σχολικών κτιρίων (Δημοτ. Σχολείο στο Σίσσι και συγκρότημα Γυμνασίου/Λυκείου στον Άγιο Νικόλαο) δομές ικανές να αμβλύνουν  το κτιριακό πρόβλημα στην περιοχή .
Ήδη στον πρώην  ΟΣΚ νυν ΚΤΙΡΙΟ Α.Ε έχει κατατεθεί αίτημ.α για την σύνταξη των απαραίτητων μελετών, που εκκερεμεί ,ενώ προτείνται η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στο δήμο.

Ο νέος υφυπουργός σε δηλώσεις του λίγο μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος αρχικά στον νέο υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα λαμπρό επιστήμονα- Κωνσταντινοπολίτη -που γνωρίζει τις πραγματικές διαστάσεις του ελληνισμού.

Ο ίδιος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, όπου οι “μικρές αγγελίες” όπως χαρακτηριστικά ανέφφερε έχουν αντικαστήσει την ίδια την ιστορία όπως αυτή εκφράζεται μεσω της δημοτικής μας παράδοσης, ενώ επιβεβαίωσε την συνάντηση με τον Δήμερχο Αγίου Νικολάου στην Αθήνα

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook