Παλεύουμε εδώ και μήνες για να μπορέσουμε να φτιαχτεί ξανά η μεγάλη Προοδευτική Παράταξη.

Για αυτό το σκοπό  δεν αρκούν συγκολλήσεις κομματικές, αλλά απαιτούνται γεφυρώσεις κοινωνικές.

Η επαναπροσέγγιση του πολιτικού υποκειμένου που επιχειρούμε να δημιουργήσουμε με την Κοινωνία θα πρέπει να γίνει με όρους ιδεολογικούς, αξιακούς, ηθικούς και πολιτικούς κι όχι μέσα από συνεργασίες που βασίζονται στη συνδιαλλαγή για το αναλογικό μοίρασμα των δημόσιων ή κομματικών αξιωμάτων.

Σίγουρα σήμερα, οι πολίτες κουράστηκαν από την ατέρμονη και αποτυχημένη αναζήτηση σχεδίων για την ενότητα του Χώρου.

Η δικαίωση του χώρου δε θα έρθει μέσα από την απόπειρα για «υφαρπαγή» της συγνώμης των προοδευτικών Ελλήνων πολιτών που μας γύρισαν την πλάτη, ούτε μέσα από την αποδοχή ως καλώς καμωμένων όλων όσων κάναμε στο παρελθόν.

Θα έρθει μέσα από την παραγωγή ρεαλιστικών προτάσεων που:

Α. Θα κατανείμουν κατά τρόπο κοινωνικά δίκαιο και αναλογικό τα οικονομικά βάρη, λαμβάνοντας υπόψη το ποιες κοινωνικές ομάδες και ποιες παραγωγικές τάξεις έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες και έχουν σηκώσει δυσανάλογο βάρος από την οικονομική τους δυνατότητα.

Β.Θα δίνουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα εξόδου από την κρίση.

Γ.Θα δίνουν προοπτική για την μετά μνημόνιο εποχή.
Θα επιτευχθεί αν τον καταστήσουμε ξανά τον αριστερό, προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης.

Δύσκολο, αλλά για όλους εμάς, που παλεύουμε για την ιδέα και όχι για την καρέκλα, είναι το μόνο που μας συγκινεί και μας εξιτάρει.
Να συνεχίσουμε πρώτα απ όλα αλλάζοντας την δική μας στάση ζωης μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές που στο παρελθόν πολλά στελέχη μας είχαν επιδείξει. Συμπεριφορές που δυστυχώς επιδεικνύουν καθημερινά πολλά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα πλαίσια της « Αριστερής Διακυβέρνησης».

Να συνεχίσουμε καλώντας καθ έναν που συμφωνεί με το ιδεολογικό μας διακύβευα να στρατευτεί στο δύσκολο αγώνα που δινουμε.Προσκληση σε καθ έναν, χωρίς αποκλεισμούς ,χωρίς προσχώματα, αφήνοντας σε πολλές περιπτώσεις  απ εξω προσωπικές πικρίες από συμπεριφορές  αυτών που επιστρέφουν.

Ένας αγώνας που απαιτεί καθημερινές μάχες, που πρέπει να είναι συνεχής για   να αντέξει την ασφυκτική πίεση που μας  ασκείται τοσο από την δεξιά όσο και από την ψευδοαριστερα, η οποία αφού μας έκλεψε τα συνθήματα μας ,αντέγραψε την ιδεολογία μας, παρέσυρε τον Ελληνικό λαό σε μια πορεία  που δεν οδηγεί πουθενά.

Χρύσα Μακράκη Χαριτάκη

Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Χανίων

*Τοποθέτηση στη συνεδρίαση των Οργάνων του ΠΑΣΟΚ στις 12/11/16 στην Αθήνα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook