Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

"43 χρόνια από το Νοέμβρη του '73, το Συνδικάτο Οικοδόμων κι όλες οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Τα μηνύματά του, μηνύματα ηρωικού ξεσηκωμού, αντίστασης και διεκδίκησης, απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Φοιτητές, εργάτες, μαθητές, γνωρίζοντας τι τους περίμενε στην ΕΑΤ-ΕΣΑ από τους βασανιστές του λαού, έκαναν ασπίδα τα στήθη τους απέναντι στα τανκ και τα πολυβόλα. Η χούντα έδειξε απ' την πρώτη στιγμή τη στάση της απέναντι στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Συνέλαβε και εξόρισε στα ξερονήσια  συνδικαλιστές, πρωτοπόρους εργάτες, τους βασάνισε άγρια στα κολαστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ προσπαθώντας να λυγίσει την πρωτοπορία του συνδικαλιστικού κινήματος. Ταυτόχρονα ''τοποθέτησε'' ρουφιάνους στα σωματεία για να ελέγχει την κάθε κίνηση των εργαζομένων.

Θέλει αρετή, τόλμη, θυσίες και αίμα η ελευθερία και τα σύγχρονα δικαιώματα κι εκείνοι δε δίστασαν να κορυφώσουν όλο τον προηγούμενο αγώνα του λαού και της νεολαίας μας.

Τα συνθήματά τους για ΕΞΩ το ΝΑΤΟ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ, όχι μόνο είναι επίκαιρα στο σήμερα, αλλά και περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Βλέπουμε και ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε., Ρωσίας, στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, Αφγανιστάν κ.λ.π. Ποτάμια δολαρίων και ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους τους από την μια, και ποτάμια αίματος, ερείπια, εκατομμύρια πρόσφυγες από την άλλη.

Γι αυτό και αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας και πολύ περισσότερο να επισκεφθεί και την Μυτιλήνη. Το νησί που μαζί με τη Σάμο και την Χίο, δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο προσφύγων και μεταναστών που δημιουργούν οι επεμβάσεις τους. Είναι ανεπιθύμητος οπουδήποτε πατήσει τα αιματοβαμμένα πόδια του και του το βροντοφωνάζουμε. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

43 χρόνια μετά και το ντόπιο κεφάλαιο βρήκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το υπηρετικό προσωπικό που έψαχνε για να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που λεηλατούν και καταστρέφουν την ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Έχοντας μαζί της όλα τα κόμματα του συστήματος ψηφίζουν μνημόνια και όλες τις πολιτικές που χρειάζονται για να βαθύνει ακόμα περισσότερο η αντιλαϊκή επίθεση.

Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά βρίσκονται νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν μείνει, επέκταση της δουλειάς «λάστιχο», νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, μείωση του αφορολόγητου ορίου κ.λ.π.

Κι επειδή ξέρουν ότι σπέρνοντας ανέμους, θα θερίσουν θύελλες, δεν τους φτάνει που έχουν μαζί τους τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Θέλουν να επιβάλλουν την απόλυτη σιωπή του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γι αυτό και φέρνουν νέο νόμο που επιβάλει ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να γονατίσουμε. Είμαστε μπολιασμένοι με τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και αυτά ήταν ταξικά, ανατρεπτικά, αντιϊμπεριαλιστικά.

Τιμάμε τον ανυποχώρητο αγώνα, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την μνήμη του και τους νεκρούς του. Εδώ και τώρα να πετάξουμε έξω από τις γραμμές του εργατικού κινήματος τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές. Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμέτοχη, για μαζικοποίηση των σωματείων, των σωματειακών και εργοστασιακών επιτροπών σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς για την ανασύνταξη του κινήματός μας. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο των εργατών με την καπιταλιστική βαρβαρότητα οι ταξικές δυνάμεις θα είναι μπροστά. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

Οργανώνουμε μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους  τον δικό μας αγώνα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 Δεκέμβρη 2016! Να νοιώσουν την δύναμή μας!

Καλούμε τους συναδέλφους να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στα Λιοντάρια  Πέμπτη 17 Νοέμβρη και ώρα 6.00 μ.μ."