Στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου δράσεων που είναι αφιερωμένες στην Πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων του ΟΗΕ, ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», την Περιφερ. Ενότητα Χανίων, την Αστυνομική Διεύθυνση, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πυροσβεστική Διεύθυνση, την Υ.Πε. Κρήτης και το Ε.Κ.Α.Β. Χανίων, διοργάνωσαν με επιτυχία, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά, μια σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για τα τροχαία ατυχήματα.

Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ομιλίες από τον Υπαστυνόμο Α΄ Ματθαίο Ιγγλεζάκη (Α.Τ. Βουκολιών), από τον Υποπυραγό της Π.Υ. Κισσάμου  κ. Χουρδάκη Νικόλαο και την κ. Μαρία Ευτυχιάκου και από την Επιμελητή Α΄ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων (4ης Περιφέρειας - Τομέας  Χανίων) κ. Φραγγεδάκη Ασπασία, προβολή Video για τα τροχαία ατυχήματα καθώς, εικαστικές δημιουργίες με έργα των μαθητών του Νηπιαγωγείου Βουκολιών και επίδειξη απεγκλωβισμού από τροχαίο δυστύχημα, δράση η οποία καθήλωσε τους παρευρισκόμενους.

Από πλευράς διοργανωτών χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρος Πολέντας και η υποδιοικήτρια της Υπε Κρήτης κα. Ελένη Γιακουμάκη.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης στη διάρκεια της τοποθέτησης του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουμε σήμερα στις Βουκολιές, στο νέο χώρο του Δημοτικού Πολύκεντρου, στο πλαίσιο του 3ου κύκλου δράσεων για την Οδική Ασφάλεια, εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουμε ως Δήμος για ενημέρωση και εμπέδωση της έννοιας της οδικής συνείδησης σε όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως όσον αφορά στους νέους μας, οι οποίοι διαμορφώνουν πλέον μια διαφορετική, πιο ελπιδοφόρο κουλτούρα όσον αφορά την κοινωνική ευθύνη που έχει ο καθένας που κυκλοφορεί στο δρόμο και η οποία βασίζεται στην λήψη προληπτικών μέτρων.

Με γνώμονα και προσανατολισμό μας πάντοτε τους πολίτες, επιδιώκουμε – πάντα σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς όπως ο Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» - τη δημιουργία αλλά και την αλλαγή στάσεων, όσον αφορά στην ασφαλή και υπεύθυνη συμπεριφορά στον δρόμο».