Οι αντάρτες του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP) επιβεβαίωσαν ότι κρατούν ομήρους από την αρχή του μήνα ένα ζευγάρι Ελβετών στα νοτιοδυτικά της χώρας.

«Το ζευγάρι των Ελβετών βρίσκεται στα χέρια του TTP. Είναι σε ασφαλές σημείο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάλι-Ουρ Ρεχμάν, δεύτερος τη τάξει στο TTP, κύριο κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Δεν έδωσε καμία απόδειξη -φωτογραφία ή βίντεο- για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, ενώ επεσήμανε μόνο ότι «είναι πολύ καλά στην υγεία τους» και ότι κρατούνται χωριστά. «Τους δίνουμε καλή τροφή και δεν έχουν αρρωστήσει από τότε που βρίσκονται στα χέρια μας».

Άλλες πηγές των Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δύο Ελβετοί κρατούνται όμηροι από το TTP, ενώ διευκρίνισαν ότι βρίσκονται στο Νότιο Ουαζιριστάν, προπύργιο του TTP στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «ενημερώθηκε γι\’ αυτές τις πληροφορίες» χωρίς όμως να τις επιβεβαιώσει ή να τις σχολιάσει. «Οι σχετικές υπηρεσίες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους με στόχο την επιστροφή των δύο ελβετών υπηκόων σώων στην Ελβετία», ανέφερε απλώς.

Ο Ολιβιέ Νταβίντ Ος, 31 ετών, αστυνομικός στο καντόνι της Βέρνης, και η Ντανιέλα Βίντμερ, 28 ετών, απήχθησαν την 1η Ιουλίου από την ασταθή επαρχία του Μπαλουτσιστάν στο Πακιστάν.

Ο Ουάλι-Ουρ Ρεχμάν δήλωσε ότι το TTP επιθυμεί «να τους ανταλλάξει με την Ααφία Σιντίκι», μία πακιστανή επιστήμονα η οποία βρίσκεται σε αμερικανική φυλακή επειδή προσπάθησε να πυροβολήσει εναντίον αμερικανών στρατιωτών το 2008 στο Αφγανιστάν, όπου κρατούνταν με την υποψία ότι συνδέεται με την αλ Κάιντα.

«Θα αφήσουμε ελεύθερο το ζευγάρι των Ελβετών αν οι ΗΠΑ απελευθερώσουν την Ααφία Σιντίκι. Τα λύτρα δεν είναι επιλογή. Η απελευθέρωσή τους θα γίνει μόνο σε αντάλλαγμα με την ελευθερία της Ααφία Σιντίκι», πρόσθεσε ο Ουάλι-Ουρ Ρεχμάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook