Πρώτη ενημέρωση 12:21

Συνάντηση στο Λιμενικό Ταμείο Ν.Χανίων – Τέθηκε το πρόβλημα της απομόνωσης μιας περιοχής που αποτελεί ένα νησί στο νησί της Κρήτης

Η Αγία Ρουμέλη στα Σφακιά, στο Νότια του Νομού Χανίων μπορεί αν αποτελεί ένα χωριό από το οποίο κάθε χρόνο διέρχονται οι χιλιάδες επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς, αλλά παράλληλα αποτελεί και έναν τόπο, στον οποίοι οι μόνιμοι κάτοικοί του, βιώνουν την εγκατάλειψη και αδιαφορία της πολιτείας.

Ο λόγος είναι πως ενώ δεν υπάρχει οδική πρόσβαση και ο μόνος τρόπος συγκοινωνίας είναι δια θαλάσσης, στο χωρίς όχι μόνο δεν υπάρχει λιμενική εγκατάσταση αλλά και η μια τσιμεντένια προβλήτα εδώ και χρόνια είναι σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα με τον παραμικρό αέρα να μην μπορούν να προσεγγίσουν ούτε τα πλοία που συνδέουν ακτοπλοικά της περιοχές στα νότια των Χανίων.

Τα θέματα αυτά τέθηκαν σε συνάντηση που είχαν το πρωί ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΧΖωροταξίας Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός και ο εκπρόσωπος των κατοίκων Γιάννης Τζατζιμάκης με την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων.

Το πρώτο και πλέον άμεσο θέμα είναι η επέκταση της ράμπας πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής έτσι ώστε αυτή να γίνεται με ασφάλεια.
Για το θέμα αυτό το Λιμενικό Ταμείο θα ξεκινήσει άμεσα την μελέτη.

Επίσης ζητήθηκε να δρομολογηθεί η κατασκευή ενός μικρού λιμενίσκου, έτσι ώστε να μπορούν οι κάτοικοι του χωριού να δένουν με ασφάλεια τις βάρκες τους, αλλά και να μπορεί να ελλιμενιστούν κάποια μικρά σκάφη επισκεπτών καθώς και το νοσοκομειακό φουσκωτό σκάφος που διαθέτει ο Δήμος Σφακίων.

 

Ο Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός τόνισε πως οι προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος μέχρι τώρα σκοντάφτουν στις αδειοδοτήσεις και εκείνο που έχει προγραμματισθεί είναι η προέκταση της υφιστάμενης ράμπας προς τα δυτικά έτσι ώστε να δένουν με ασφάλεια τα πλοία της γραμμής.

Και επιπλέον χρειάζεται και μια λιμενική υποδομή στην «Μασχάλη» για να δένουν τα σκάφη οι κάτοικοι.

«Σήμερα καταλήξαμε πως θα πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες μετά την ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προέκταση της ράμπας και στην συνέχεια θα δούμε πως υα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την λιμενική υποδομή» είπε ο κ.Ζερβός.

Από την πλευρά του ο κ.Τζατζιμάκης ανέφερε ότι εάν μέχρι την Άνοιξη δεν έχει γίνει κάτι τότε οι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook