Αθώο λόγω αμφιβολιών έκρινε το Εφετείο, τον αντιδήμαρχο σε δήμο του νομού Χανίων που κατηγορείτο για απάτη και πλαστογράφηση υπογραφής σε επιταγή.

Ο αντιδήμαρχος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι το 2009 μαζί με ένα ακόμα άτομο, είχαν καταρτίσει πλαστό έγγραφο με στόχο να εξαπατήσουν τρίτους, όπως είχε δημοσιεύσει πρώτο το Flashnews.gr

Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος κατηγορήθηκε ότι είχε πλαστογραφήσει επιταγή  στο όνομα ενός επιχειρηματία (που υπέβαλε στη συνέχεια και τη μήνυση) ο οποίος δεν είχε ιδέα ότι είχε εκδωθεί επιταγή στο όνομά του με ημερομηνία 15-6-2009 και ποσού 6.175 ευρώ. 

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, κατηγορήθηκε ότι παρέδωσε την πλαστή επιταγή στον συγκατηγορούμενό του και ότι οι δυο πλαστογράφησαν στη θέση της πρώτης οπισθογράφησης, την υπογραφή του μηνυτή, με σκοπό να παραπλανήσουν τρίτους ως προς τη νομιμότητα έκδοσης και μεταβίβασης δια της οπισθογράφησης της εν λόγω επιταγής.

Στη συνέχεια παρέδωσαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την επιταγή ως ενέχυρο στη Γενική Τράπεζα Ελλάδος εισπράττοντας το ποσό που αυτή ανέγραφε.

Ο αντιδήμαρχος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, ωστόσο μετά από έφεση, η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Εφετείο στα Χανιά που αθώωσε τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook