Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία, να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση και στην πορεία αύριο Πέμπτη και ώρα 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων.

"Οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ καλεί τις νέες,  τους νέους, τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να τιμήσουν την εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973 και τους νεκρούς του Νοέμβρη ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία.

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που βρίσκει το λαό μας τσακισμένο από τα μνημόνια, τη φτώχεια και την ανεργία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή και της όξυνσης των ανταγωνισμών με άλλα καπιταλιστικά κράτη.

Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, το εργατικό- λαϊκό κίνημα, να υψώσουν ανάστημα ενάντια στην διαστρέβλωση της ιστορίας που γράφεται με την «πένα» του κεφαλαίου και των κάθε λογής εκπροσώπων του. 

Να αποκρούσουν όσους διαστρεβλώνουν την ουσία και τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, που αποκρύπτουν τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα, στις καταλήψεις της Νομικής, του Πολυτεχνείου. 

Να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού. 

Αποτελεί πρόκληση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υποδέχεται τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ τις μέρες γιορτασμού του ηρωικού ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την παρέμβασή τους στο θέμα του χρέους και της διαπραγμάτευσης, που έφερε το 3ο μνημόνιο.

Οι Τ.Ε. Πόλης και Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία ,να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση και στην πορεία 17/11 στις 6:30μ.μ. στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων."