Ο Γραμματέας της Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την Επέτειο της 17ης Νοέμβρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής και μνήμης. Για τους αγώνες ενάντια σε ένα ανελεύθερο καθεστώς και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Τιμούμε ιδιαίτερα τους αγώνες των νέων ανθρώπων οι οποίοι στα χρόνια που ακολούθησαν έθεσαν τις βάσεις του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτεύματος στη Χώρα μας.

Η επέτειος αυτή μας κάνει να σκεφτόμαστε όλα όσα άλλαξαν και όσα παρέμειναν τα ίδια. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και αναγκαίο σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.

Η περίοδος της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα, πλήγωσε βαθιά την ελληνική κοινωνία και τους δημοκρατικούς της θεσμούς. Πρόσφατα, η ελληνική κοινωνία έδωσε τον δικό της αγώνα ενάντια στον έλεγχο της κοινής γνώμης, την κατευθυνόμενη καθεστωτική προπαγάνδα,  τη συστηματική παραβίαση της συνταγματικής τάξης.

Και βγήκε νικήτρια, χάρις στη δημοκρατική εγρήγορση όλων των Ελλήνων.

Οφείλουμε, λοιπόν, να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε με ομόνοια και ομοψυχία ώστε να βάλουμε την Ελλάδα ξανά σε τροχεία προόδου και ευημερίας, οικονομικής και θεσμικής.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook