Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στα πλαίσια της επικοινωνίας που αφορούν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής ο ΟΑΚ ΑΕ οργάνωσε ανοικτή σύσκεψη στην αίθουσα του Δήμου Ιεράπετρας, με την παρουσία εκπροσώπων φορέων , συλλογικοτήτων, και πολιτών.

Εκ μέρους  του ΟΑΚ ΑΕ παραβρέθηκαν οι: Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κουνενάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Φώτης Καζάσης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Οι εκπρόσωποι του οργανισμού ανέλυσαν τον αναπτυξιακό προγραμματισμό για την περιοχή όπως αυτός εξελίσσεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (Φορείς Κυβέρνησης,  Περιφέρειας, ΟΤΑ κ.α.) και τον ρόλο που έχει ο ΟΑΚ.

Παρουσιάστηκε επίσης αναλυτικά το “Διευρωπαϊκό Δίκτυο Κρήτης” και πως τμήματα αυτού του δικτύου αποτελούν τα σχεδιαζόμενα οδικά έργα στην περιοχή. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών κ.Αγαπάκης  παρουσίασε την μελέτη του οδικού άξονα “Παχειά Άμμος – Ιεράπετρα”, την μελέτη του οδικού άξονα “Ιεράπετρα – Μύρτος” και την μελέτη του οδικού άξονα “Βιάννος – Καλάμι – Μύρτος”. Παράλληλα έγινε μια σύντομη αναφορά στα υδραυλικά έργα με τα οποία ασχολείται ο ΟΑΚ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Καζάση, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε διεξοδική συζήτηση.  

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του οργανισμού στα Χανιά συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με ομάδα καθηγητών από το Jordan University of Science and Technology της Ιορδανίας. Η επίσκεψη οργανώθηκε στα πλαίσια των ανταλλαγών μέσω Erasmus+ , από τον Αναπληρωτή Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντή του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Μηχανικής και Βελτιστοποίησης Γιώργο Σταυρουλάκη.  Σύμφωνα με τους κυρίου Σταυρουλάκη και Καζάση η Ιορδανία είναι μια χώρα με μεγάλα προβλήματα έλλειψης νερού, και η Ελλάδα έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις και επιστημονική συνεργασία θα παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον εάν οργανισμοί όπως ο ΟΑΚ θα μπορούσαν να εμπλακούν με στόχους δικτύωση και μεταφορά τεχνογνωσίας και σε θέματα υδατικών πόρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook