Τελευταία ενημέρωση 21.40

Ζημιές, φθορές και ένταση στην πορεία για το Πολυτεχνείο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Ομάδες κουκουλοφόρων κρατώντας στα χέρια ξύλα, παρεισέφρησαν στην πορεία που πραγματοποίησαν νωρίτερα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και φορείς από την πλατεία Ελευθερίας στους κεντρικούς δρόμους και προκάλεσαν στο πέρασμά τους ζημιές στο κέντρο της πόλης.

Στην οδό Δικαιοσύνης έσπασαν στη σειρά όλες τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που εντόπιζαν στα καταστήματα με τους επιχειρηματίες να είναι αγανακτισμένοι για τη ζημιά που υπέστησαν, ενώ κάποιες από τις κάμερες τις έκλεψαν.

Το ίδιο σκηνικό και στην οδό Αβέρωφ όπου σύμφωνα με μαρτυρίες καταστηματαρχών στο Flashnews.gr, κάποιοι κουκουλοφόροι τους απείλησαν λέγοντάς τους:

“Την επόμενη φορά που θα δούμε κάμερες θα σπάσουμε και εσάς στο ξύλο”

Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων ενώ πέταξαν και μπογιές στο εσωτερικό τους καταστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο εμπόρευμα.

Νωρίτερα είχαν πετάξει μπογιές μπροστά στην είσοδο των Δικαστηρίων Ηρακλείου.

Η ένταση συνεχίστηκε όταν έφτασαν στο ύψος του Αγίου Μηνά, όπου έξω από υποκατάστημα τράπεζας προκάλεσαν υλικές ζημιές, ρίχνοντας μπογιές, σπάζοντας την ταμπέλα της τράπεζας καθώς και την κάμερα από το κλειστό σύστημα τηλεοράσης.

 

Λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στην πλατεία των Λιονταριών και στη συνέχεια πορεία που ολοκλήρωθηκε ειρηνικά περίπου στις 20.00

Ρένα Βουρεξάκη – Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook