Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016,  στη Λότζια η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου με θέμα το προσφυγικό, μετά και την χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης και την απόφαση ανάθεσης του συντονισμού του έργου φιλοξενίας των προσφύγων στο νησί στις Αναπτυξιακές Εταιρείες. 

Στην σημερινή συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που συγκάλεσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη, συμμετείχαν ο Διευθυντής κ. Γιώργος Μαυρογιάννης και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Α.Ε., και  ο  κ. Γιάννης Ξυλούρης, η κ. Μαρία Ξυλούρη, η κ. Μόνα Αμανατίδου, ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου κ. Φανούρης Οικονομάκης. 

Θέμα συζήτησης ήταν ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας αλλά και η προετοιμασία ενόψει της άφιξής του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα στις 25 Νοεμβρίου. Παράλληλα συζητήθηκε η στενή συνεργασία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Α.Ε.  με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου κατά την διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος αλλά και οι προϋποθέσεις και οι όροι που υπάρχουν. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να γίνουν επαφές και με άλλους Δήμους στο πλαίσιο της οργάνωσης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook