Με ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο τα παιδιά ενός εκ των Σχολικών Μονάδων που τις ημέρες αυτές επισκέφθηκε η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου εξέφρασαν την χαρά τους και τις ευχαριστίες τους, ζωγραφίζοντας τα αισθήματα τους.

Η Κινητή Μονάδα, ευγενής χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, συνεχίζει τις προγραμματισμένες επισκέψεις της σε Σχολικές Μονάδες, κατόπιν σχετικής αδειοδότησης από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τις Δνσεις Α/Θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων. Την φορά αυτή επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Έλους, καθώς επίσης και το Δημοτικό Σχολείο Σφακοπηγαδίου, με την Εθελοντική συμμετοχή των Ιατρών: της κ. Άρτεμις Βασιλειάδου, Παιδιάτρου, Διευθύντριας και Υπεύθυνης Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, Γ.Ν.Χ. της κ.  Στυλιανής Μαλλιώρη, Ιατρού, ειδικευόμενης Παιδιατρικής  Κλινικής, Γ.Ν.Χ., κ. Νικηφόρου Μαλακωνάκη, Παιδίατρου Κ.Υ.Κ,  ως επίσης και του κ. Στυλιανού Παπαδάκη, Οδοντίατρου  Κ.Υ.Κ,  καθώς και με την συνδρομή των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι Κισάμου» της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Στα πλαίσια των ανωτέρω επισκέψεων υλοποιήθηκε Ιατρική εξέταση και αγωγή υγείας στους μαθητές των δύο αυτών Σχολικών Μονάδων με απώτερο σκοπό την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας, αλλά και την ενημέρωση Γονέων, Παιδιών και Εκπαιδευτικών για την σημασία της πρόληψης και της ανάπτυξης υγιεινών στάσεων και συμπεριφορών. Παράλληλα διανεμήθηκαν σε όλους τους μαθητές ατομικές τσάντες με σχολικά είδη, ευγενής προσφορά της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες του προς τους Εθελοντές Ιατρούς που στελέχωσαν την δράση αυτή, ως επίσης και προς τους εκατοντάδες εθελοντές συνοδοιπόρους και αρωγούς εις το έργο πρόνοιας και διακονίας του εμπερίστατου συνανθρώπου, οι οποίοι καθημερινά, μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος, προσφέρουν την αγάπη τους στον πάσχοντα αδελφό.

«Η προσφορά της δικής σας αγάπης και αρχοντιάς χαρίζει χαμόγελα αισιοδοξίας και ζωής στους εκατοντάδες πολύπαθους αδελφούς μας, οι οποίοι καθημερινά δέχονται την αγάπη, την φροντίδα και την στοργή του Αννουσάκειου Ιδρύματος, μέσω των πολλών και ποικίλλων προνοιακών δομών και δράσεων του», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε «η τεράστια και ουσιαστική αυτή προσφορά της Κινητής Ιατρικής Μονάδας οφείλεται εις την ευαισθησία και την αγάπη της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και τον Καθηγούμενο αυτής Γέροντα Εφραίμ, δια τον λόγο αυτό εκφράζομε και πάλι τις πολλές και ευγνώμονες ευχαριστίες μας». Σε ότι δε αφορά σχόλιο περί του εάν οι Ιερείς των Ενοριών που επισκέπτεται η Κινητή Ιατρική Μονάδα γνωρίζουν και μετέχουν, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος: «Οι Κληρικοί μας όχι μόνον γνωρίζουν την δράση, αλλά και μετέχουν ενεργά.

Ενημερώνονται από τις Κοινωνικές Λειτουργούς του Ιδρύματος και, εν συνεχεία, οι ίδιοι ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και μετέχουν εις την όλη διαδικασία, πάντα παρόντες σε κάθε τέτοιου είδους δράση. Μάλιστα σε κάθε αποστολή, εκτός τον οικείο Εφημέριο, συμμετέχει και ένας εντεταλμένος Κληρικός εκ της Ι. Μητροπόλεως μας. Το πράττουν δε με πολύ χαρά και αγάπη, καθώς το βιώνουν ως μέρος της διακονίας και αποστολής των. Σε ότι αφορά την Ι. Μητρόπολη μας τα αυτονόητα και δεδομένα δεν χρήζουν επεξήγησης, εκτός εάν για άλλους είναι ζητούμενα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook