Αγώνας για να καταφέρουν οι συγγενείς να πάρουν το 6χρονο παιδί στην Ελλάδα για να μην καταλήξει σε γερμανικό ίδρυμα

Η παροιμιώδης φράση «εσύ στο χώμα και εγώ στη φυλακή» έχει γίνει πολλές φορές πράξη από ανθρώπους πέραν κάθε υποψίας. Το πάθος και ο έρωτας που δεν έχει όρια είναι σχεδόν πάντα το άλλοθι όσων σκοτώνουν γιατί αγαπούν… 

Χιλιάδες ιστορίες βαμμένες με αίμα και δάκρυα, που τάραξαν και συγκλονίζουν την κοινωνία των πολιτών του κόσμου, έρχονται καθημερινά εις γνώση, γεμίζοντας τις σελίδες του βιβλίου των εγκλημάτων πάθους με αίμα και ενοχές. 

Η πιο πρόσφατη σελίδα γράφτηκε με το αίμα  του Αντώνη Χριστοφάκη, Έλληνα που ζούσε στη Γερμανία με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα και το 6 ετών κοριτσάκι τους. Δράστης της στυγερής δολοφονίας, ο εραστής της γυναίκας του, και φίλος του, ένας 28χρονος Έλληνας ο οποίος πείστηκε από την σύζυγο του θύματος και ανέλαβε να σκοτώσει τον 32χρονο από την Κρήτη. 
Πριν από λίγες ημέρες ο δράστης σχεδόν άδειασε το γεμιστήρα του όπλου του πυροβολώντας 11 φορές το θύμα. Οι έξι σφαίρες των πέτυχαν στην κοιλιακή χώρα και στο κεφάλι βάζοντας τέλος στη ζωή του. 

Μια πράξη που είχε ηθικό αυτουργό τη γυναίκα του Αντώνη Χριστοφάκη, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια ζούσε ένα φλογερό έρωτα, παράνομα, με τον 28χρονο φίλο του σύζυγού της. Ο δικηγόρος του δράστης Γιώργος Βλαχόπουλος μίλησε στο protothema.gr για τον πελάτη του, ο οποίος εμφανίζεται τώρα πια μετανιωμένος για την πράξη του, αλλά όπως λέει μέσω του δικηγόρου του η παράνομη σχέση που είχε του είχε θολώσει το μυαλό και είχε επιπτώσεις στην υγεία του. Επίσης, ο δικηγόρος του αποκαλύπτει πως οι Γερμανικές αστυνομικές αρχές είναι πεπεισμένες ότι ο δράστης δεν ήταν μόνος τη στιγμή της δολοφονίας αλλά μαζί με τη Γερμανίδα σύζυγο του θύματος η οποία είδε ολόκληρη τη σκηνή του φόνου!

«Ο πελάτης μου έχει μετανιώσει για το έγκλημα που έκανε. Ομολόγησε  ότι ήταν ο εκτελεστής και προσπάθησε να καλύψει ότι ήταν και αυτή  μαζί του αλλά η αστυνομία ήταν σίγουρη ότι ήταν και αυτή παρούσα στην εκτέλεση του συζύγου της. Το σημείο στο οποίο βρέθηκε το πτώμα ήταν και το σημείο της εγκληματικής πράξης. Η σύζυγος ήταν μπροστά στο έγκλημα σύμφωνα με τον πελάτη μου. Έγινε η δολοφονία και μετά τον έριξαν από πίσω σε ένα χαντάκι. Τώρα έχει αρχίσει και συνειδητοποιεί την πράξη του. Δηλώνει μετανιωμένος. Η κινητήριος δύναμη του σχεδίου για το έγκλημα ήταν η σύζυγος του θύματος, η οποία ήθελε με δόλιο τρόπο να βγάλει από τη μέση τον άντρα της. Ο πελάτης μου παρασύρθηκε από αυτή τη γυναίκα και έκανε αυτό που έκανε. Δέχτηκε μεγάλη πίεση με  αποτέλεσμα να καταστρέψει μια οικογένεια και να αφήσει ένα 6χρονο κοριτσάκι ορφανό. Η  ψυχολογική κατάστασή του είχε επιδεινωθεί από αυτή την παράνομη σχέση, αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί την εγκληματική του πράξη αλλά εξηγεί τον γιατί έφτασε ως εκεί». 

Σύμφωνα με τον κ. Βλαχόπουλο ο πελάτης του πιέστηκε ψυχολογικά από τη σύζυγο το θύματος και ερωμένη του να βγάλουν από τη μέση τον Αντώνη Χριστοφάκη, για να χαρούν ελεύθεροι τον έρωτά τους. «Σύμφωνα με τον πελάτη μου αυτή τα δυο τελευταία χρόνια του είχε δημιουργήσει ψυχαναγκαστική πίεση, να σκοτώσει τον άντρα της  που της ήταν εμπόδιο προκειμένου να χαρούν τον ερωτά τους. Το πιο φυσιολογικό θα ήταν να χωρίσουν αλλά δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί αυτή η γυναίκα σκέφτηκε αυτόν τον τρόπο για να βγάλει από τη μέση τον άντρα της. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Δυστυχώς η κυρία αυτή προτίμησε τη χειρότερη λύση». 

Όπως εξηγεί ο συνήγορος του δράστη, αυτή τη στιγμή προέχει η κατάσταση του 6χρονου κοριτσιού που είχαν αποκτήσει ο Αντώνης Χριστοφάκης με την σύζυγό του Αλεξάνδρα. «’Το κοριτσάκι είναι η δραματική περίπτωση διότι αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες από τον αδερφό του θύματος, ο οποίος  προσπαθεί να πάρει το παιδάκι μαζί του στην Ελλάδα για να μην πάει σε κάποιο ίδρυμα στη Γερμανία γιατί το οικογενειακό περιβάλλον της Γερμανίδας μαμάς του  είναι ακατάλληλο για το παιδί γιατί είναι μπλεγμένοι με ναρκωτικά και επομένως  θέλουν να αποφύγει το παιδί να  μεγαλώνει κοντά στο δολοφόνο του πατέρα του». 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η 28χρονη Αλεξάνδρα είχε φροντίσει να εξαφανίσει όλα τα προσωπικά έγγραφα του άνδρα της με αποτέλεσμα οι αστυνομικές αρχές να δυσκολευτούν αρκετά να μαζέψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να γίνει μεταφορά της σορού του άτυχου 32χρονου στην Κρήτη, για να θαφτεί στο χωριό του. Ήδη η ελληνική πρεσβεία αλλά και οι ελληνικές αρχές έχουν αναλάβει να διευθετήσουν όσο μπορούν πιο γρήγορα το ζήτημα αυτό, ώστε η σορός του Αντώνη Χριστοφάκη να μεταφερθεί στην Ελλάδα. Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, κυρία Κατσάνου,  μιλώντας στο protothema.gr είπε: «’Κάνουμε ό,τι μπορούμε   για  να μεταφέρουμε  τη σορό του  άτυχου Αντώνη   στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα λυθεί  σύντομα αυτό το θέμα .Ο κατηγορούμενος   έχει μεταφερθεί ήδη στην Αυστρία  και η σύζυγος  του δολοφονημένου  είναι  στις φυλακές του Μονάχου και αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές στην Αυστρία γιατί εκεί  θα γίνει το δικαστήριο».   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook