Ο πρεσβευτής του Μεξικού στη Βρετανία έστειλε μία οργισμένη επιστολή στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC για να διαμαρτυρηθεί για τα \”προσβλητικά και ξενοφοβικά\” σχόλια που έκαναν οι παρουσιαστές της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής για αυτοκίνητα \”Top Gear\”.

Ο Εδουάρδο Μεδίνα Μόρα εξοργίστηκε από τις \”προσβολές\” που εξαπέλυσαν οι παρουσιαστές Ρίτσαρντ Χάμοντ, Τζέρεμι Κλάρκσον και Τζέιμς Μέι στη διάρκεια της κυριακάτικης εκπομπής τους.

\”Για ποιο λόγο θα ήθελε κανείς να αγοράσει ένα μεξικάνικο αυτοκίνητο; Τα αυτοκίνητα αντανακλούν τα εθνικά χαρακτηριστικά, έτσι δεν είναι;\”, δήλωσε ο Χάμοντ όταν οι παρουσιαστές σχολίαζαν το μεξικανικό σπορ αυτοκίνητο Mastretta.

\”Τα μεξικανικά αυτοκίνητα θα είναι απλώς τεμπέλικα, αναξιόπιστα, παχύσαρκα, θα γέρνουν σε έναν φράχτη και θα αποκοιμούνται κοιτώντας έναν κάκτο φορώντας μία κουβέρτα με μία τρύπα στη μέση ως παλτό\”, συνέχισε.

Το τρίο των παρουσιαστών συνέχισε χαρακτηρίζοντας το μεξικάνικο φαγητό \”ξαναζεσταμένο εμετό\”, προτού σχολιάσει ότι οι Μεξικάνοι περνούν τις ημέρες τους αποκοιμισμένοι.

\”Γι\’αυτό δεν δεχόμαστε διαμαρτυρίες, διότι στην μεξικανική πρεσβεία ο πρεσβευτής θα κάθεται με το τηλεχειριστήριο στο χέρι \’έτσι\’\”, δήλωσε ο Κλάρκσον προσποιούμενος ότι έχει βουλιάξει σε μία καρέκλα και ροχαλίζει.

Παρόλα αυτά, ο πρεσβευτής του Μεξικού διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε από το BBC να καλέσει τους παρουσιαστές του να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

\”Οι παρουσιαστές του προγράμματος χρησιμοποίησαν εξωφρενικές, πρόστυχες και αδικαιολόγητες προσβολές με στόχο να προκαλέσουν μισαλλόδοξα αισθήματα εναντίον του μεξικανικού λαού, του πολιτισμού του, αλλά και του επίσημου εκπροσώπου του στη Βρετανία\”, αναφέρει στην επιστολή του ο Μόρα.

\”Αυτά τα προσβλητικά, ξενοφοβικά και ταπεινωτικά σχόλια εξυπηρετούν μόνο στην ενίσχυση των αρνητικών στερεότυπων και διαιωνίζουν τις προκαταλήψεις εναντίον του Μεξικού και του λαού του\”, πρόσθεσε.

Το BBC από τη μεριά του ανέφερε σε ανακοίνωσή του: \”Λάβαμε μία επιστολή από τον πρεσβευτή του Μεξικού και θα απαντήσουμε απευθείας σε εκείνον\”.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook