Έχουν τις γνώσεις αλλά και το ταλέντο. Πρόκειται για μαθητές από την Κρήτη, που έλαβαν μέρος και κατάφεραν να διακριθούν στον φετινό Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας.

Το επίπεδο του διαγωνισμού είναι πολύ υψηλό έτσι το επίτευγμά τους αυτό άξιζε επαίνου και συγχαρητηρίων. Για τον λόγο αυτό το Περιφερειακό τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργάνωσε εκδήλωση για να βραβεύσει τα παιδιά από το νησί που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι παρακάτω 5 πρωτεύσαντες από κάθε τάξη (Α, Β και Γ Λυκείου) με τη χαρά να είναι εμφανής στα πρόσωπα των μαθητών.

Α ΛΥΚΕΙΟΥ

Κουριδάκης Αλέξανδρος, ΓΕΛ Ν. Κυδωνίας
Κοκκίνης Εμμανουήλ, 2ο ΓΕΛ  Αγίου Νικολάου
Τσίχλης Χρήστος-Παναγιώτης, 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Σταγάκη Μαριάννα, 4ο ΓΕΛ Χανίων
Κοκκινάκης Μανόλης, ΓΕΛ Ν. Κυδωνίας

Β ΛΥΚΕΙΟΥ

Διγαλάκη Κορίνα, 4ο ΓΕΛ Χανίων
Τζανακάκης Αλέξανδρος, 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Μαυράκης Γιώργος, 2ο ΓΕΛ Χανίων
Χαμηλάκης Γεώργιος, ΓΕΛ Σητείας
Φουκαράκης Ιωάννης, 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

Κουτουράτσας Τηλέμαχος, 4ο ΓΕΛ Χανίων
Φαφουτάκη Άννα, 2ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Ορφανουδακης Ιωάννης, 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Τερζάκη Εμμανουέλλα, 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Μαργαρίτης Γεώργιος, Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου

Επιπλέον δόθηκε έπαινος στους 15 πρώτους από κάθε τάξη. 

Στην τιμητική εκδήλωση των Χημικών πραγματοποιήθηκε επιστημονική ομιλία από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Νικόλαο Καλογεράκη, με θέμα: «Θαλάσσια ρύπανση και καινοτόμοι τρόποι αντιμετώπισής της».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε σε προβλήματα θαλάσσιας ρύπανσης από οργανικούς ρύπους (από πετρελαιοκηλίδες μέχρι πλαστικά στο θαλάσσιο περιβάλλον) καθώς και σε τρόπους αντιμετώπισης τους. Μίλησε για την επίδραση των συγκεκριμένων ρύπων για την Κρήτη και τι μπορούμε να κάνουμε για να διαφυλάξουμε τις θάλασσες ενώ παρουσίασε καινοτόμες λύσεις που αναπτύσσονται στα εργαστήρια του Πολυτεχνείο Κρήτης.