Και ζωοκλέφτες ήταν και ναρκωτικές ουσίες βρέθηκαν στην κατοχή τους. Ο λόγος για δυο Ηρακλειώτες ηλικίας 62 και 29 ετών όπου μετά απο έρευνα που έγινε στα σπίτια τους καθώς και σε κοινό ποιμνιοστάσιο που διατηρούσαν, βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες αλλα και τα ζώα ενος 45χρονου τα οποία του τα είχαν κλέψει τον Σεπτέμβριο.

Συνελήφθησαν, χθες (19.11.2016) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο ημεδαποί ηλικίας 62 και 29 ετών για παραβάσεις της νομοθεσίας ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πρωινές ώρες της 19.11.2016 πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, σε ποιμνιοστάσιο που διατηρούν από κοινού οι δύο ημεδαποί καθώς και σε χώρους που χρησιμοποιούν.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    539 γραμμάρια κάνναβης,
•    100 μεταλλικοί σωλήνες, 
•    30 τεμάχια κοιλοδοκών, 
•    2 μπαταρίες, 
•    1 φωτοβολταϊκό πάνελ και ένα ηλεκτρικό INVERTER και 
•    1 ρυθμιστή τάσης, 

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων τα είχαν αφαιρέσει οι δύο συλληφθέντες, το μήνα Σεπτέμβριο από οικία ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, τα οποία του αποδόθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι  συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου