Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου από τροχαίο ατύχημα είναι ίσως η πιο επώδυνη εμπειρία που μπορεί να βιώσει μία οικογένεια. Όταν ένα παιδί χάνει ξαφνικά τον πατέρα, τη μητέρα ή τον αδερφό του ή όταν ένας γονέας αποχωρίζεται το παιδί του με αιφνίδιο τρόπο χωρίς να έχει προετοιμαστεί ή να το έχει αποχαιρετήσει, τότε η ζωή του αλλάζει για πάντα.

Αυτό το μήνυμα μας έστειλαν οι μικροί μαθητές του 3ου ΔΣ Κισσάμου – στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ΟΑΚ, στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου δράσεων που είναι αφιερωμένες στην Πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων του ΟΗΕ – οι οποίοι μέσα από ένα πολύ συγκινητικό τραγούδι, προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν όλους εμάς τους «μεγάλους» για περισσότερο προσεχτική και ασφαλή οδήγηση στο δρόμο.

    «Μ’ ακούτε που σας τραγουδώ,
    να μην πονέσετε ως πόνεσα και εγώ,
    Μ’ ακούτε που σας τραγουδώ,
    σας το φωνάζω γιατί σας αγαπώ»…

Ας ακούσουμε λοιπόν τα παιδιά και ας δώσουμε πρώτοι εμείς, ως γονείς, το παράδειγμα για υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας σωστής οδικής συνείδησης.

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στο Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» για την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει στην πρόληψη των τροχαίων και βεβαίως στους μικρούς μαθητές και στους δασκάλους του 3ου ΔΣ Κισσάμου για την υπέροχη δράση τους.

 

Γαβριήλ Κουρής

polis2020.wordpress.com/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook