Ανακοινώσεις της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων για τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς και κάλεσμα στην απεργία της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου

Η ΕΛΜΕ Χανίων έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία του νομού μας και έχοντας γίνει αποδέκτης αιτημάτων από συλλόγους διδασκόντων, καταγγέλλει την πολιτική αδιοριστίας του υπουργείου Παιδείας για μια ακόμη σχολική χρονιά.
Είμαστε στα μέσα του Νοέμβρη και οι διδακτικές ώρες που χάνονται σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού είναι δεκάδες. Κενά που διατηρούνται από την αρχή του σχολικού έτους και δεν προέκυψαν λόγω έκτακτων αναγκών. Σε απομακρυσμένα σχολεία οι μαθητές εξακολουθούν να έχουν τετράωρο ή πεντάωρο ημερήσιο πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν και σχολεία που δε διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού.
Η πολιτική των περικοπών ιδίως τα χρόνια των μνημονίων έχει οδηγήσει την εκπαίδευση σε ασφυκτική κατάσταση. Όταν η επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου είναι να καλύπτει τα κενά με συναδέλφους που συμπληρώνουν το ωράριό τους σε τρία ή τέσσερα σχολεία, το αποτέλεσμα είναι συνάδελφοι λάστιχο και σχολεία που υπολειτουργούν.
Ως σωματείο έχουμε κατ’ επανάληψη διεκδικήσει μαζικούς και μόνιμους διορισμούς συναδέλφων, για να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων. Είναι τουλάχιστον κοροϊδία από την πλευρά του υπουργείου να δημοσιεύει Νοέμβρη μήνα εγκύκλιο μόνιμων διορισμών, ανθρώπων που θα ‘πρεπε να έχουν διοριστεί από το 2008(!) ως επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Διορισμοί, μάλιστα, ελάχιστοι και κανένας στις πολυπληθείς ειδικότητες.

•    Απαιτούμε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα, όλων των ειδικοτήτων.
•    Άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών, πλήρους ωραρίου, για να καλυφθούν τα τρέχοντα κενά .
Για να μην τελειώσει μια ακόμα χρονιά με χιλιάδες ώρες χαμένες για τους μαθητές.

Το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για μας είναι και θα είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά, σε όποια βαθμίδα εκπαίδευσης κι αν φοιτούν, όποια κι αν είναι η ταξική, εθνική και θρησκευτική τους προέλευση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24/11

Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη(10:30 πμ, Πλατεία Αγοράς) θα βγούμε στους δρόμους, θα απεργήσουμε, θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία, στους αξιοπρεπείς μισθούς, ενάντια στην αξιολόγηση που ετοιμάζει ξανά τρόικα και κυβέρνηση, τις νέες μειώσεις μισθών που προβλέπονται από το μεσοπρόθεσμο, την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλα όσα επανέρχονται λίγα χρόνια μετά την ανατροπή τους από τους αγώνες μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 
Είναι γνωστό σε όλους ότι το επόμενο διάστημα και με τις γνωστές «συνοπτικές διαδικασίες» η κυβέρνηση προχωρά σε νέο γύρο κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων , ότι δηλαδή έχουν  απομείνει από τις πολιτικές της μνημονιακής βαρβαρότητας των τελευταίων χρόνων. Στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης ,η κυβέρνηση μαζί με τους «θεσμούς» και τις ευλογίες του ΣΕΒ επιτίθεται στον κόσμο της εργασίας   με στόχο  «τη δραστική μείωση του δημοσίου τομέα , του μισθολογικού και λειτουργικού κόστους», όπως επικοινωνιακά πλασάρουν. Οι νέα αυτές παρεμβάσεις στοχεύουν 
•    Στη μείωση των μισθών  τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα  ,με τον Υποκατώτατο μισθό» των 200 και 300 ευρώ σε ακόμα περισσότερους από τους 500.000 απασχολούμενους που σήμερα έχουν εισόδημα κάτω και από τον κατώτερο μισθό και σε όλους τους νεοεισερχόμενους στην εργασία. Κατάργηση των τριετιών και όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων. Γενική κατάργηση των ΣΣΕ και τέλος κατάργηση των ειδικών μισθολογίων.
•    Με πρόσχημα τους επίορκους υπαλλήλους  επιδιώκουν να απομακρύνονται από την υπηρεσία τους όσοι αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχόμενες φορές.
•    Να τηρηθεί ο κανόνας 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις με άμεση συνέπεια τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας και τη μονιμοποίηση της αδιοριστίας για τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους. 
•    Να ψηφιστεί νέος συνδικαλιστικός νόμος που περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση ενώ νομιμοποιεί το lock out και την εργοδοτική αντεκδίκηση και καταργεί συνδικαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις. 
•    Να δρομολογηθούν οι αντιδραστικές τομές στη δημόσια εκπαίδευση σύμφωνα και με το πόρισμα Λιάκου  το οποίο αποδομεί και διαλύει το δημόσιο σχολείο, βάζει οριστικά ταφόπλακα στο μαζική δημόσια εκπαίδευση,

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ!
Έχουμε όλοι το καθήκον να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια μας μέσα από τη συσπείρωση στα σωματεία μας. Η επόμενη περίοδος πρέπει να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας σκληρής και παρατεταμένης αντιπαράθεσης, που θα στοχεύει στην υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς και των εργασιακών κατακτήσεων των Εκπαιδευτικών, που θα συγκρουστεί με το νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που υλοποιούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ ξεπερνώντας τα όρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας(ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥκλπ).
Στα πλαίσια αυτά  η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε σύσκεψη πρωτοβάθμια σωματεία , εργατικά σχήματα, συλλογικότητες, επιτροπές ανέργων  του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 18:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων με σκοπό την οργάνωση της απεργίας στις 24 Νοέμβρη 10:30πμ, Πλατεία Αγοράς αλλά και την κλιμάκωση του αγώνα , με άλλο σχέδιο,  περιεχόμενο αιτημάτων και προοπτική, που μπορεί να οδηγήσει στη νίκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook