Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις, για περιορισμένο αριθμό ατόμων, θα πραγματοποιηθούν στο Ροδοβάνι Ανατολικού Σελίνου για τους κατοίκους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής,απο το Πανεπιστήμιο Ορέων, ενω θα υπάρχει και γενικός ιατρός.

Επίσης, θα ακολουθήσει αλληλοδιδασκαλία στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού με την συμμετοχή του 17ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων με θέμα την τέχνη της υφαντικής και μετέπειτα στο μοναδικό καφενείο της περιοχής, θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν την βιολογική παραγωγή του ελαιολάδου.

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων συνεχίζει την αποστολή του δίπλα  στους μαθητές και τους ανθρώπους της βιωματικής γνώσης, μέσα από την αναβίωση των φυσικών οικονομικών πόρων, την συνεχή υποστήριξη των κατοίκων από ομάδες καθηγητών-ιατρών, την αποτροπή της εγκατάλειψης των χωριών, τη μη εξάντληση του φυσικού πλούτου και την ανάπτυξη οικονομίας μικρής κλίμακας-μεγάλης αξίας. 

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, θα επισκεφθεί με όλες τις ομάδες του, το χωριό Ροδοβάνι του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.  
Οι καθηγητές Ιατρικής μαζί με ιατρούς, φοιτητές και νοσηλευτές θα εξετάσουν τους κατοίκους του τόπου.

Η Αλληλοδιδασκαλία των μαθητών θα πραγματοποιηθεί  στο Δημοτικό Σχολείο Ροδοβανίου με την συμμετοχή του 17ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, με θέμα την ιερή τέχνη της Υφαντικής.  

Στα Καφενεία των Ορέων, γυναίκες και άντρες μαζί με επιστήμονες διαφόρων γνωστικών αντικειμένων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα συζητήσουν θέματα που αφορούν στην βιολογική παραγωγή του ελαιολάδου, στην καλλιέργεια και συλλογή των βοτάνων, στο κάστανο, στην σπορά Λιναριού, στην προστασία των  άγριων δένδρων, στην κτηνοτροφία και στην οικονομία μικρής κλίμακας προϊόντων εξαιρετικής ποιότητος και υψηλής πολιτιστικής αξίας.

Επίσης, η Αποστολή Πηνελόπη Gandhi και η ιερή τέχνη της Υφαντικής της Κρήτης. 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook