Την Κρήτη μέσα από μια άλλη ματιά, παρουσιάζει νέο βίντεο του γραφείου τουρισμού Check in Creta που ετοίμασε για την προβολή του νησιού στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Πολωνίας.

Εάν κάποιος έλεγε πριν από μερικά χρόνια ότι οι Πολωνοί τουρίστες θα ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους Γερμανούς και τους Βρετανούς όσον αφορά την επισκεψιμότητα στην Ελλάδα μάλλον θα γελούσαμε. Κι όμως λίγο πριν τη λήξη του 2016 περισσότεροι από 850.000 Πολωνοί τουρίστες έχουν ήδη επισκεφτεί την Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας . 

Τάση που καταγράφεται και από την μεγάλη άνοδο των αφίξεων από την Πολωνία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ και του ΕΟΤ, οι επισκέπτες από την Πολωνία αυξήθηκαν 11% στο δεκάμηνο του έτους (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2016) σε σχέση με πέρυσι. Ενώ έκπληξη αποτέλεσε η κατακόρυφη αύξηση +65% των Πολωνών επισκεπτών το μήνα Οκτώβριο. 

Οι κυριότεροι προορισμοί για τους Πολωνούς είναι τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Ζάκυνθος ( όπου φέτος οι Πολωνοί καταλαμβάνουν την2ηη θέση μετά τους Βρετανούς). Εξίσου σημαντική αύξηση σημειώθηκε και σε άλλους προορισμούς της χώρας, όπως η Σύρος, η οποία φέτος έκανε την πρώτη γνωριμία με tour operators οι οποίοι εξειδικεύονται στον θρησκευτικό τουρισμό.

Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ο μέσος όρος Πολωνών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα – σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας – ξοδεύουν από 700€ έως 800€ την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων διαμονής και μετάβασης, ποσό δηλαδή που πλησιάζει στα χρήματα που δαπανούν και άλλοι παραδοσιακοί επισκέπτες της χώρας μας όπως οι Βρετανοί και οι Γερμανοί. 

Για το 2017 ήδη σημειώνεται μία μεγάλη δυναμική στις προ-κρατήσεις, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 1η θέση των προτιμήσεων των Πολωνών τουριστών στις κρατήσεις με πτήσεις charters για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην ανωτέρω χρονική περίοδο.

c

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook